Hlavní obsah

Házenkáři požádají o výjimku, chtějí hrát od příštího víkendu

Házenkářský svaz požádá o udělení výjimky na znovuzahájení nejvyšších soutěží mužů a žen. První kolo po pauze způsobené zhoršenou koronavirovou situací v zemi by se mohlo hrát příští víkend. Český svaz o tom informoval v tiskové zprávě.

Foto: Sport.cz

Z derby mezi Frýdkem-Místkem a Kopřivnicí v házenkářské extralize.

Článek

Vláda v pondělí oznámila, že povolí znovuzahájení profesionálních sportovních soutěží, které jsou přerušené od první poloviny října. Podmínkou je dodržování hygienických opatření, především pravidelné testování na covid-19 před zápasy.

"Jednali jsme se zástupci všech klubů působících v nejvyšších házenkářských soutěžích, tedy MOL lize žen a extralize mužů. Všichni možnost obnovení soutěže přivítali a jsou připraveni splnit všechny podmínky, které budou pro sehrání mistrovských utkání vyžadovány," uvedl svazový prezident Jaroslav Chvalný.

Foto: Sport.cz

Házenkář Vojtěch Patzel ještě v dresu Dukly Praha.

"Jinou možnost před sebou ani nevidíme. Tyto soutěže na restart napjatě čekaly a žádný další odklad si už nepřipouštíme. V situaci, kdy se zatím bohužel nedaří restartovat sport obecně včetně sportování i těch nejmenších, je pro nás obnovení alespoň nejvyšších soutěží důležitým krokem. Jsme v kontaktu s dalšími míčovými sporty a snažíme se postupovat společně v zájmu týmových sportů," doplnil Chvalný.

Foto: Sport.cz

Adéla Čásová z Mostu v akci.

Očekává, že v případě udělení výjimky se soutěže znovu rozběhnou 14. a 15. listopadu. "Výjimku pravděpodobně nedostaneme tak rychle, abychom mohli začít už o tomto víkendu. Navíc musíme klubům umožnit alespoň nějaký tréninkový proces. Není možné naskočit do zápasového rytmu po tak dlouhé přestávce jen se dvěma tréninky," uvedl Chvalný.

"U žen se jedná v podstatě o dočasné řešení, protože po víkendu 21. a 22. listopadu začíná pro ženské týmy reprezentační přestávka spojená s mistrovstvím Evropy," připomněl Chvalný blížící se šampionát, kde bude startovat i český celek.

Reklama

Související témata: