Hlavní obsah

Käerjeng - Slavia Praha 19:25Házenkářky Slavie slaví po dvou výhrách v Lucembursku postup

Bascharage

Házenkářky Slavie Praha postoupily do osmifinále Evropského poháru. Mezi posledních 16 týmů se dostaly po očekávaných výhrách nad lucemburským celkem Handball Käerjeng. V sobotu zvítězily 37:21, odvetu hranou o 24 hodin později znovu na palubovce soupeře v Bascharage nedaleko Lucemburku vyhrály 25:19. Při středečním losu ve Vídni se Pražanky dozvědí jméno soupeře pro lednové pokračování soutěže.

Foto: DHC Slavia - Ladislav Nussbauer

Házenkářka Slavie Eliška Jačková střílí jednu z branek.

Článek

V obou zápasech byla nejlepší střelkyní Veronika Galušková, která k postupu přispěla 13 góly. Po jednoznačném prvním utkání měly svěřenkyně trenéra Františka Urbana v odvetě zpočátku potíže se prosadit, v poslední desetiminutovce první půle se ale přece jen "utrhly", a i přes vyrovnaný druhý poločas slavily jisté vítězství.

"Jsem rád, že jsme inkasovali méně gólů než v sobotu. To pro mě bylo důležité hledisko. S čím jsem nebyl spokojený, byl přechod do útoku a proměňování šancí. Vždyť jsme osmkrát nastřelili tyč, dopouštěli jsme se jednoduchých technických chyb," konstatoval Urban.

Slávistky se podle klubového webu ihned po pondělním návratu podrobí na Strahově testům na koronavirus. Julie Franková a Magdaléna Svobodová se pak přesunou do Chebu na soustředění reprezentace před mistrovstvím Evropy. Další čtyři hráčky se připojí k juniorskému národnímu výběru.

Odveta 3. kola Evropského poháru házenkářek:
Käerjeng (Luc.) - Slavia Praha 19:25 (10:15)
Nejvíce branek: Zuková 5/1, Radoncicová, Dascaluová a Weintzenová po 3 - Galušková 6/2, Holeňáková, Míšová a Fryčáková po 3. První zápas: 21:37, postoupila Slavia.

Reklama

Související témata: