Hlavní obsah

Českobudějovičtí volejbalisté vyhráli v extralize v Ostravě

OSTRAVA

Volejbalisté Českých Budějovic vyhráli v extralize i desátý zápas a upevnili si vedení v tabulce. V Ostravě však dosud neporažení obhájci mistrovského titulu dnes ztratili třetí bod v sezoně, poněvadž domácí celek zdolali v předehrávce 12. kola až po pětisetovém boji 3:2.

Článek

V repríze finálového duelu minulého ročníku vyhrávali Jihočeši liché sety, Ostravané však pokaždé dokázali vyrovnat. Do poslední sady nastoupil v týmu hostů na univerzálu Motys místo Novotného a deseti body pomohl k výhře. V nesmírně dramatické koncovce však o vítězství svěřenců trenéra Jana Svobody rozhodl až 38. míč.

"V pátém setu rozhodl větší důraz ze strany Českých Budějovic. Jinak nemohu klukům nic vytknout, bojovali a prohráli se vztyčenou hlavou," řekl ostravský trenér Zdeněk Šmejkal. "Ostrava byla lepší na servisu, my jsme zápas i přes velkou únavu vybojovali," konstatoval Svobodův asistent Stanislav Pochop.

Bez porážky prochází soutěží také Dukla Liberec, která zatím odehrála o dva zápasy méně než Jihostroj. Na ten Severočeši ztrácejí čtyři body. Ostravě patří čtvrté místo za Příbramí.

Pět setů se hrálo i v zápasu 9. kola mezi středočeskými rivaly z Odoleny Vody a Benátek nad Jizerou. Domácí tým zvítězil 3:2 a připsal si druhou výhru v ročníku, přesto zůstal v tabulce předposlední.

Uniqa extraliga volejbalistů - 12. kolo:
Ostrava - České Budějovice 2:3 (-21, 19, -23, 20, -18).
9. kolo:
Odolena Voda - Benátky nad Jizerou 3:2 (22, -20, -16, 16, 11)

Reklama