Hlavní obsah

Lovosičtí házenkáři poprvé vyhráli Český pohár

LOVOSICE

Házenkáři Lovosic se stali poprvé v klubové historii vítězi Českého poháru. Ve finálovém duelu hostitelé závěrečného turnaje a úřadující čeští vicemistři porazili Frýdek-Místek 32:29 po poločase 19:17. V pohárové soutěži se stali nástupci Karviné, kterou v úterý vyřadili v semifinále.

Článek

Téměř celý první poločas vedl frýdecký tým, ale opakovaně umožnil mocně povzbuzovanému soupeři gólovou šňůru. Při té první od stavu 5:9 Lovosice vyrovnaly a vrátily se do zápasu, na přelomu poločasů se pak dokonce pěti zásahy za sebou ujaly vedení 20:17.

Až čtyřgólový náskok domácí tým dlouho bezpečně udržoval a řadou skvělých zákroků se na tom podílel brankář Luděk Kylíšek. Frýdek-Místek ale v závěru zabral a pod vedením svého nejlepšího střelce a nekompromisního exekutora sedmimetrových hodů Tomáše Hese se přiblížil na jediný gól (29:28). Domácí ale v posledních dvou minutách obrat nepřipustili.

"Jsem rád za vítěznou tečku. Je to povzbuzení do další práce, abychom dali zapomenout na nepovedený podzim," řekl České televizi lovosický trenér Vojtěch Srba. Jeho týmu v extralize patří až páté místo, když ze 14 zápasů dokázal vyhrát jen polovinu.

Reklama

Související témata: