Hlavní obsah

Americký tým házenkářů zdecimoval před MS koronavirus

Oslo

Den před začátkem mistrovství světa házenkářů v Egyptě postihl podobně jako českou reprezentaci koronavirus i tým USA. Vedení amerického mužstva, které se na finálový turnaj připravuje v Norsku, oznámilo, že před přesunem do dějiště šampionátu mělo 18 hráčů pozitivní test na covid-19. Informaci potvrdil norskému listu Aftenposten trenér Robert Hedin, jenž je sám rovněž nakažený.

Foto: Thilo Schmuelgen, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Původně nominovaný americký tým koronavirus úplně zdecimoval. "Je to neuvěřitelně náhlé. Ve středu pošleme do Egypta dvanáct hráčů a nemáme žádnou obranu, máme ale brankáře," řekl zoufalý Hedin, jenž s týmem v uplynulých dnech absolvoval i soustředění v Dánsku. Zavlečení nákazy do týmu si neuměl vysvětlit. "Ještě v pondělí jsme všichni absolvovali rychlotesty a byly negativní," uvedl švédský kouč USA.

Český tým zápolí s koronavirem od začátku ledna. Postupně se v kádru objevilo devět případů mezi hráči, mezi nakaženými byli i oba hlavní trenéři Jan Filip s Danielem Kubešem. Vedení mužstva proto povolalo další hráče z okruhu původních náhradníků a konečnou nominaci i odlet výpravy odložilo až na středu, den před čtvrtečním úvodním duelem základní skupiny proti Švédsku.

Tým USA postoupil na finálový turnaj poprvé po 20 letech a šampionát v Egyptě by měl zahájit ve čtvrtek utkáním s Rakouskem. Ve skupině Američany čekají také Norsko a Francie.

Reklama

Související témata: