Hlavní obsah

Maskot volejbalového mistrovství Evropy v Ostravě odtajněn

Před dnešním přípravným zápasem s týmem Lotyšska v Kuřimi představili organizátoři volejbalového šampionátu mužů maskota, kterým bude veverka Ace neboli Eso. Turnaj začne 1. září za účasti 24 celků ve čtyřech evropských destinacích. Šampionát budou hostit Polsko, Finsko, Estonsko a v Česku Ostrava, kam se ME vrátí po 20 letech.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Přípravný zápas české mužské volejbalové reprezentace s týmem Lotyšska před nadcházejícím mistrovstvím Evropy. Radost českých reprezentantů z bodu.

Článek

"Veverka Ace je maskotem celého mistrovství a bude se pohybovat po všech hracích halách. V Ostravě se k němu přidá i náš klasický národní maskot v podobě lvíčka," informoval dnes novináře před utkáním s Lotyšskem člen organizačního výboru šampionátu Lukáš Kozáček.

Český tým pod vedením trenéra Jiřího Nováka se v šestičlenné skupině utká se Slovinskem, Běloruskem, Bulharskem, Černou Horou a Itálií. V Ostravě se uskuteční i čtyři osmifinále a dvě čtvrtfinále, závěrečné Final Four budou hostit Katovice.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Organizátoři evropského volejbalového šampionátu mužů představili před přípravným zápasem české reprezentace s týmem Lotyšska maskota mistrovství, kterým bude veverka Ace, neboli Eso.

Od června probíhá předprodej vstupenek na volejbalový vrchol roku na českém území. "Podle momentálně platných nařízení můžeme do haly pustit tři tisíce diváků, ale příští týden máme jednání s Národní sportovní agenturou a krajskou hygienou o možném navýšení počtu diváků na turnaji," přiblížil Kozáček, podle něhož je už přes dva tisíce lístků prodáno.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Člen organizačního výboru Mistrovství Evropy ve volejbale Lukáš Kozáček představil 13. srpna 2021 v Kuřimi maskota šampionátu, veverku Ace (Eso).

Návštěvníci budou muset splnit platná protiepidemická nařízení, tedy prokázat se negativními testy, očkováním či proděláním nemoci covid-19. "V hale bude platit povinnost nosit neustále respirátor," zdůraznil Kozáček.

Pod přísným dohledem hygieniků budou i samotní aktéři. "Evropská volejbalová konfederace požaduje testování i naočkovaných. Týmy budou izolovány v jednom hotelu a jejich pohyb mimo bude výrazně omezen. I kontakt s novináři bude s výjimkou několika televizních štábů probíhat on-line," upřesnil Kozáček.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Maskot mistrovství, veverka Ace, neboli Eso.

Ostravar Aréna je nyní v provozu v hokejovém režimu, ale v tom nevidí Kozáček žádné problémy. "V Ostravě máme s přeměnou na halové sporty dost zkušeností, na led bude položena palubovka speciální koberec. Vše bude připraveno tak, aby se 1. září mohlo začít trénovat," dodal Kozáček. Ostravská skupina bude zahájena o dva dny později.

Reklama

Související témata: