Hlavní obsah

Turecko - Česko 3:0Čeští volejbalisté před ME poprvé prohráli

Istanbul

Čeští volejbalisté utrpěli v pátém přípravném duelu před mistrovstvím Evropy v Ostravě první porážku. Svěřenci trenéra Jiřího Nováka podlehli v Istanbulu v úvodním z dvojice zápasů domácímu Turecku 0:3, poté vyhráli jeden z dodatečných setů. Odveta se hraje ve středu.

Článek

Češi v přípravě na zářijový šampionát poprvé narazili poté, co si v minulých týdnech připsali shodně dvě vítězství proti Slovensku a Lotyšsku. "Dnešní zápas nám ukázal, že máme ještě co zlepšovat a musíme do toho pořádně šlápnout, čas se nám krátí. Připadá mi, že se v určitých situacích bojíme a neprosazujeme se," řekl na svazovém webu blokař Oliver Sedláček.

V Turecku dnes volejbalisté domácímu týmu podlehli 21:25, 21:25 a 18:25. Následně Češi vyhráli dodatečný set 25:21 a na závěr prohráli tie-break 10:15. "Vlažný vstup do utkání, nevím proč... Podobně se to odehrávalo i v setu druhém a třetím. Vyrovnané pasáže, ale přišla nějaká série a set byl pryč. Čtvrtý set jsme po prostřídání ovládli, v pátém ale opět horší začátek, a i když byly šance na vyrovnání, tak jsme o ně vlastními chybami přišli," uvedl libero Daniel Pfeffer.

Po návratu z Turecka čeká Novákovy svěřence v neděli a pondělí dvojzápas proti Řecku. Mistrovství Evropy ve čtyřech dějištích začne 1. září, Česko se v šestičlenné ostravské skupině utká se Slovinskem, Běloruskem, Bulharskem, Černou Horou a Itálií.

Přípravný zápas volejbalistů v Istanbulu před ME:
Turecko - ČR 3:0 (21, 21, 18), dodatečné sety 21:25, 15:10.
Sestava a body ČR: Zajíček 2, Janouch 1, Vašina 9, Sedláček 7, Hadrava 15, Licek 9, libero Moník - Pfeffer, Bartůněk, Finger 12, Patočka 1, Galabov 6, A. Bartoš 4, Polák 5.

Reklama

Související témata: