Hlavní obsah

Hadrava před evropským šampionátem: Na Italy mám speciální motivaci

Ostrava

Už v pátek se rozehraje v Ostravě mistrovství Evropy. Turnaj začne pořádně zostra, na český tým čekají Slovinci. Ve skupině B vlétnou na Italy, Bulhary, Bělorusy nebo Černohorce. „Nemám konkrétní cíl ohledně umístění. Začal bych od postupu ze skupiny, pak se uvidí," prohlásil zkušený reprezentant Jan Hadrava, který v letošním roce přestoupil z Itálie do polského klubu Jastrzębski Węgie. Proto bude pro něj utkání proti Itálii velmi prestižní. „Budu se chtít proti nim ukázat a dokázat, že mě podcenili, když mi nedali tolik prostoru v Civitanově."

Foto: ČVS

Zkušený volejbalový reprezentant Jan Hadrava se těší na ME. Pro zápas s Itálií bude mít o motivaci postaráno.

Článek

Přestupoval do jednoho z nejslavnějších volejbalových klubů z Polska, kde patřil k nejlépe útočícím hráčům. Jenže v Civitanově se tolik neprosadil, nedostával prostori. Na mistrovství Evropy se Hadrava opět sejde s trenérem Ferdinandem De Giorgim, který ho v minulé sezoně vedl. A to v posledním zápase skupiny proti Itálii. „Bohužel jsem pod ním nedostal moc šancí. Mám tam svůj dluh. Budu chtít ukázat, že mi mohl dát více prostoru," prohlásil zkušený reprezentant. „I když zápas s Italy nemusí už nic řešit ve skupině, já budu mít velkou motivaci. Navíc asistenta mu bude dělat člověk z Jastrzębski."

Hadrava se po angažmá v Civitanově opět vrátil do polské ligy. A komunikace s jeho novým týmem, který je kousek od Ostravy, už probíhají. „Měl jsem možnost se v Jastrzębski stavit, ladím s trenérem varianty, kolik času mi dá v zápase po šampionátu. Už mám také klíče od bytu, auto jsem si byl přebrat. Všechno funguje," těšilo Hadravu, který má však momentálně v hlavě pouze evropský šampionát. „Začínali jsme s přípravou kolem poloviny července, je to už dlouhé. Vyhlížíme turnaj. Už chceme ukázat, že jsme makali."

Českému týmu se podle Hadravy povedlo zabudovat do reprezentačního týmu nováčky, disponuje výkonnostně vyrovnanou čtrnáctkou hráčů. „Máme dobrý kolektiv, chceme se prát o každý balon. Chci, aby nás zdobil bojovný výkon a naše hra se líbila," přál si Hadrava, který už vyhlíží Slovince. „To je tým, který má postavený výkon na dvou výborných smečařích – jeden je razantní, druhý komplexní. Dlouhodobě ukazují, že jsou top v Evropě. Na posledních dvou šampionátech dokázali, že chtějí bojovat o medaile. Půjdeme ale do zápasu určitě s tím, že chceme vyhrát."

Reklama

Související témata: