Hlavní obsah

LeBron James se prý v americké reprezentaci už neobjeví

Miami

Nejužitečnější hráč NBA LeBron James už prý svou sbírku úspěchů s americkou basketbalovou reprezentací nejspíš nerozšíří. Tahoun mistrovského Miami podle informací serveru Yahoo nepočítá s účastí na mistrovství světa ve Španělsku v příštím roce a pochybnosti se vznášejí také nad jeho startem na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

Foto: Romeo Ranoco, Reuters

Americký basketbalista Lebron James.

Článek

V Brazílii budou Američané za tři roky útočit na třetí zlato za sebou, přičemž v Pekingu i Londýně jim k triumfu pomohl James.

Ze světového šampionátu titul nemá a zřejmě už o něj usilovat nebude. Výkonný ředitel americké basketbalové federace Jerry Colangelo serveru Yahoo potvrdil, že s Jamesovou účastí příští rok ve Španělsku nepočítá. Nehodlá ho do reprezentačního výběru lákat.

Moc nevěří ani tomu, že by se čtyřnásobný nejužitečnější hráč NBA objevil v Riu. "LeBron bude při příští olympiádě o tři roky starší, jeho dva kluci budou starší. Bude chtít být hodně s rodinou," uvedl Colangelo na adresu osmadvacetiletého basketbalisty.

"Už hrál na třech olympiádách. Každý ví, že LeBron se vždy rozhoduje podle konkrétní situace. Ale kdyby to bylo dnes, odpověď by zněla ne," dodal. Za hlavní postavu budoucí americké reprezentace označil o čtyři roky mladšího Kevina Duranta z Oklahomy.

Reklama

Související témata: