Hlavní obsah

Orenburg - Brno 86:58Basketbalistky Brna prohrály v Orenburgu a postup se jim vzdálil

Orenburg

Basketbalistky IMOSu Brno prohrály v Evropské lize v ruském Orenburgu 58:86. Utrpěly šestou porážku v soutěži a vidina postupu se jim vzdálila.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Brňanky přitom začaly slibně. V základní sestavě se objevila i Alena Hanušová, se kterou původně kvůli chřipce počítal kouč Jan Bobrovský pouze na lavičku do povinného počtu deseti hráček k utkání. Po sedmi minutách získal hostující tým za vydatného přispění Hanušové slibný náskok 17:12.

"Z naší strany byl začátek skvělý. Konečný výsledek neodpovídá tomu, co jsme předvedli. Myslím, že v situaci, ve které se po zdravotní stránce nacházíme, jsme udělali maximum. Kvalita byla na všech postech na straně soupeřek. Převyšovaly nás výškově pod košem, a proto lehce zakončovaly," poznamenal kouč Bobrovský.

Naděje na úspěch neměla dlouhé trvání. Domácí basketbalistky přidaly na důrazu a šňůrou jedenácti bodů stav rychle otočily. Většinu akcí Orenburgu zakončovala bývalá hráčka Brna Bonnerová, která zaznamenala 29 bodů a přidala 13 doskoků. Právě ona měla hlavní podíl na vzrůstajícím rozdílu ve skóre. Do přestávky získal Orenburg osmnáctibodový náskok.

Bobrovský: Pod košem jsme neměli takovou kvalitu

Zdánlivě ztracený zápas brněnské basketbalistky po změně stran nevzdaly. Ve třetí čtvrtině zlepšily defenzivu a byly i jistější v koncovce. Změna stačila na snížení na desetibodový rozdíl. Užší kádr Brna vysoké tempo v závěrečné čtvrtině neudržel a odpadl. Domácí basketbalistky toho využily ke snadnému vítězství.

"Po vyhrané třetí čtvrtině vypadala situace nadějně. Bohužel v poslední části odešla Jurčenková. Pod košem už jsme neměli takovou kvalitu, což se projevilo na průběhu zápasu," dodal brněnský kouč.

Nejlepší střelkyní Brna byla s 15 body Pecková, která společně s Keyovou odehrála celý zápas bez střídání.

Evropská liga basketbalistek - 10. kolo:
Skupina B:
Naděžda Orenburg - BK IMOS Brno 86:58 (21:17, 47:29, 61:51)
Nejvíce bodů: Bonnerová 29, Johnsonová 15, Žediková 11 - Pecková 15, Jurčenková 14, Keyová 11. Trestné hody: 16/12 - 11/8. Fauly: 13:14. Trojky: 4:4.

Reklama

Související témata: