Hlavní obsah

Nymburk - Kazaň 58:91Nymburk měla Kazaň výborně přečtený, český mistr utrpěl doma pohárový debakl

Nymburk
Aktualizováno

Utrápili se křečovitostí vlastní hry, hlavně v obraně. Basketbalisté Nymburka se dostali do play off Eurocupu, jenže Kazaň s ambicemi na prvenství v celé soutěži jim mezi elitní šestnáctkou vystaví stopku. Postoupí totiž tým s lepším skóre z obou zápasů a po pražské porážce rozdílem 33 bodů by se musel při odvetě 12. března v Rusku stát zázrak, aby pro českého mistra nebyla loučením.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Vojtěch Hruban z Nymburka (vlevo) a Andrew Goudelock z Kazaně.

Článek

„Je docela frustrující si připustit, že tohle je náš pohárový konec. Rozhodně se pokusíme odehrát odvetu se ctí, ale o 34 bodů v Kazani nevyhrajeme, to je realita. Moc mě mrzí, že to byl asi nejhůř zvládnutý pohárový zápas za celou sezónu. Stál proti nám ale soupeř, který nás dobře přečetl a měl jasně navrch, především však vinou naší špatné obrany," říkal zklamaný pivot Petr Benda.

„Těžko se mi po takovém zápase mluví. Ztráceli jsme od začátku, Kazaň prostě hrála lépe a zasloužila si vyhrát. Nedokázali jsme najít způsob jak zastavit ústředního střelce soupeře Goudelocka, tohle nebylo z naší strany dobře zvládnuté," litoval i trenér Nymburka Kestutis Kemzura.

Přitom český mistr narazil na ruský velkoklub už v prosinci a tehdy domácí zápas VTB Ligy s lídrem tabulky prohrál jen 88:94. Ten pohárový s Kazaní pro něj dopadl daleko hůř. „Kazaň na rozdíl od předchozího střetnutí neubrala, jela celých 40 minut na plný plyn a vidím podstatný rozdíl i v našem výkonu, dnes to byla hrůza," krčil rameny Benda.

Nymburští dobře věděli, že když jim nevyjde domácí zápas, tak mohou postup prakticky odpískat a přesně to se stalo. Kazaň proměnila 12 trojkových pokusů, zatímco český mistr se zdálky vyloženě trápil, ze sedmnácti střel z tříbodové vzdálenosti poslal do koše pouze čtyři.

Kazaň rozcupovala nymburskou obranu na kousky

Navíc měl Nymburk i dvojnásobný počet ztrát. „Kazaň se předvedla jako fakt vynikající tým. Abychom s ní měli šanci držet krok, museli bychom zahrát extrémně dobře, což se bohužel nestalo. V útoku jsme předržovali míč a pod vlastním koše jsme neubránili," litoval Benda.

Nymburské úspěšné pohárové tažení bylo celou sezónu postavené na výborné obraně, jenže Kazaň ji rozcupovala na kousky. „Navíc jsme nechali rozstřílet Američana Goudelocka, ten si klidně balón zamíchal mezi nohama a pálil z každé pozice," tvrdil Benda.

Hosty podrželo i agresivně hrající řecké trio v čele s 31letým reprezentantem Zisisem. „Absolutně nevím, co bych k tomu utkání říkal. Na každou otázku vám odpovím no comment," nechtěl nic hodnotit pořádně rozčilený slovenský pivot domácích Radoslav Rančík. „Bude to hodně těžké jet s vědomím takové porážky teď do Kazaně, ale musíme zvednout hlavy, ukázat charakter a zkusit uhrát tam daleko lepší výsledek než doma," doufal Kemzura.

Eurocup – první zápas play off:
ČEZ Basketball Nymburk - Unics Kazaň 58:91
Nejvíce bodů: Simmons 17, Rančík 13, Massamba 9 – Goudelock 36, Zisis 15, Kaimakoglu 12, 1300 diváků, čtvrtiny 15:20, 20:26, 12:21, 11:24.

Reklama

Související témata: