Hlavní obsah

Kolocová, Sluková - Wang Fan, Jüe Jüan 2:0Kolocová a Sluková si zahrají na písku v Berlíně finále!

Aktualizováno

Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková si letos zahrají podruhé finále na Světovém okruhu. Po triumfu před necelým měsícem v Praze na Štvanici se probojovaly do zápasu o zlato na grandslamu v Berlíně, v neděli o něj budou bojovat proti Brazilkám Marii Antonelliové a velezkušené Julianě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost českého plážového dua Kristýna Kolocová (vpravo) a Markéta Sluková.

Článek

"Jsme v roli outsiderů, což by nám mohlo hrát do karet. Teď už můžeme hrát s úplně čistou myslí a odvážně, do posledního zápasu dáme úplně všechno," řekla Sluková spolupracovníkovi ČTK. "Na tomto turnaji jsme porazily dvoje Brazilky, minulý týden třetí, letos to máme nad Brazílií 3:0. Možná jsme radši, že máme (ve finále) je a ne domácí Němky Borgerovou, Bütheovou," doplnila Kolocová.

České olympioničky v německé metropoli už loni došly prvně v kariéře do semifinále a v sobotu si nejlepší výsledek na nejvyšším turnaji kategorie Grandslam ještě posunuly. V Praze vyhrály turnaj Open, na grandslamu tak daleko ještě nikdy nepostoupily.

V sobotním čtvrtfinále nejprve porazily jiné Brazilky Talitu Antunesovou a Taianu Limaovou, byť se jim první set vůbec nevydařil, a pak ve dvou setech přehrály Číňanky Wang Fan a Jüe Jüan. V každém setu v pravou chvíli rozhodla jedna z nich: v úvodní sadě Sluková třemi bloky v prostřední pasáži a ve druhé Kolocová dvěma esy za sebou. Po nich se české hráčky dostaly do vedení 12:11 a čínské soupeřky po úvodním náporu znejistily.

"První set jsme zvládly velmi dobře, to mě až překvapilo, a možná bylo dobře, že jsme druhý set nevedly a musely dotahovat. Musely jsme zůstat koncentrované. Až dvěma krátkými servisy jsme se dotáhly a už si to nenechaly vzít," řekla Kolocová.

"Servis byl určitě jeden z hlavních faktorů. Potřebovaly jsme je dostat od sítě a usnadnit si obranu, protože jsou na tom fyzicky velmi dobře a ta jedna Číňanka má minimálně metr devadesát. Povedlo se nám to na výbornou," doplnila Sluková.

Turnaj kategorie grandslam Světového okruhu mužů a žen v plážovém volejbalu v Berlíně:
Ženy:
Čtvrtfinále:
Kolocová, Sluková (9-ČR) - Talita, Limaová (3-Braz.) 2:1 (-14, 19, 11)
Semifinále:
Kolocová, Sluková - Wang Fan, Jüe Jüan (16-Čína) 2:0 (-15, -17)

Reklama