Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova získaly poosmé za sebou Český pohár

Volejbalistky Prostějova získaly poosmé za sebou Český pohár. Suverénky posledních let porazily v plzeňském finále Olymp Praha 3:0 po setech 25:21, 25:21 a 25:17.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Volejbalistky Prostějova (na snímku) porazily Olymp Praha 3:1 a vyhrály Český pohár.

Článek

Kapitánka vítězek Solange Soaresová konstatovala, že se Prostějovu podařilo splnit první cíl sezony. "Po náročné Lize mistryň jsme rády, že máme ten první titul. Vyhrát je vždycky krásné," řekla v internetové televizi tvcom.cz.

Svěřenkyně trenéra Miroslava Čady narazily na Olymp v pohárovém finále potřetí za sebou. Pražský klub, který je za neporaženým Prostějovem druhý i v extraligové tabulce, uhrál v obou předchozích letech vždy jeden set, letos se mu ale nepodařilo ani to.

Hanačky mají za sebou vydařené účinkování v Lize mistryň, v níž dokázaly zdolat Rabitu Baku, Kazaň i polský klub Police a postoupit do play off. Zápasy na mezinárodní scéně jim dodaly sebevědomí a to bylo znát i v pohárovém finále, když například v druhém setu snadno smazaly tříbodové vedení Pražanek a závěrečnou sadu pak už jednoznačně ovládly.

"Tým mají sestavený velmi dobře, mají zkušenou nahrávačku, zahrály velice podařená utkání v Lize mistryň. Letos jsou skoro bezkonkurenční," ocenil vítězky trenér Olympu Stanislav Mitáč.

Smečařka Michaela Mlejnková doufala, že by Olymp mohl ve finále proti Prostějovu na třetí pokus uspět. "V druhém setu jsme vedly, ale nezvládly jsme to. Držely jsme s nimi krok, nemáme se za co stydět, ale jsou prostě lepší," uznala.

Český pohár ve volejbalu, finálové zápasy v Plzni:
Ženy:
Prostějov - Olymp Praha 3:0 (21, 21, 17).

Reklama