Hlavní obsah

Memphis - Portland 99:93Memphis je v 2. kole play off v NBA , Atlanta má mečbol

New York
Aktualizováno

Basketbalisté Memphisu nedovolili Portlandu nadále prodlužovat sérii prvního kola play off NBA a po středeční výhře 99:93 si zajistili postup. Jedno vítězství dělí od účasti v druhém kole Atlantu, která zdolala Brooklyn 107:97.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Marc Gasol z Memphisu (vpravo) se snaží zakončit přes Robina Lopeze z Portlandu.

Článek

Memphisu výrazně pomohl k postupové výhře Marc Gasol, který zaznamenal double double za 26 bodů a 14 doskoků. Portland se potýkal se zraněními klíčových hráčů a s kolísavou formou opor, přesto měl i v pátém utkání blízko k úspěchu.

V první čtvrtině sice domácí získali dvouciferný náskok, dlouho jim ale nevydržel a skóre se překlápělo na obě strany. V úvodu poslední čtvrtiny bylo naposledy srovnáno, pak přišlo devět bodů Grizzlies v řadě a Portland už dotahoval marně.

Poražené vedl C.J. McCollum s výrazně vylepšeným osobním rekordem na 33 bodů, Damian Lillard dal 22 bodů a LaMarcus Aldridge stihl před svým vyfaulováním 14 bodů. Posledně dva jmenovaní se ale znovu trápili proti tvrdé obraně soupeře. Blazers nenavázali na loňský postup přes Houston a posedmé z posledních osmi účastí v play off končí v prvním kole.

Naopak Memphis postoupil potřetí za posledních pět let do druhého kola, v němž se od neděle utká se suverénem základní části Golden State.

Odpočinek se hodí

"Chtěli jsme to dnes ukončit, abychom už nemuseli do Portlandu a mohli si před další sérií trochu odpočinout, protože to potřebujeme," řekl Vince Carter. Memphisu opět chyběl rozehrávač Mike Conley, který je po operaci zlomených kostí v obličeji.

"Tohle měla být pro Portland mimořádná sezona, ale pár věcí nevyšlo, jak mělo. Jsme jedním z nejlepších ofenzivních týmů ligy, ale nedostali jsme se proti nim do rytmu. Bylo jasné, že takový výkon nebude proti Memphisu stačit. Jsem pěkně naštvaný a zklamaný, že končíme, ale nedá se nic dělat," uvedla hlavní hvězda Blazers Aldridge.

Brooklyn vyhořel v Atlantě v první čtvrtině a prohrával 16:33. Jenže pak se potvrdilo, že tato série je vesměs vyrovnaná a Nets se málem povedl velký obrat. Nápor hostů však Atlanta zachytila včas a Al Horford s Jeffem Teaguem klíčovými koši potvrdili výhru.

Jarrett Jack velel náporu Brooklynu v poslední čtvrtině a po jeho osmi bodech v řadě to bylo 90:89, ale do vedení se Nets nedostali. Jack nakonec zaznamenal 18 bodů, lídrem poražených byl další náhradník Alan Anderson s 23 body. DeMarre Carroll táhl Atlantu 24 body, v závěru se k němu přidali i Teague a Horford a srovnali se na dvaceti bodech.

Hawks vedou v sérii 3:2. V pátek si mohou zajistit v Brooklynu postup a souboj s Washingtonem v druhém kole.

1. kolo play off NBA:
Atlanta - Brooklyn 107:97, stav série 3:2
Memphis - Portland 99:93, konečný stav série 4:1.

Reklama

Související témata: