Hlavní obsah

Basketbalisty Lakers po další špatné sezóně opouští kouč Scott

Los Angeles

Basketbalisty Los Angeles Lakers po nejhorší sezóně v klubové historii opouští trenér Byron Scott. Bývalá opora týmu, která pomohla Lakers ke třem mistrovským titulům, vydržela na lavičce necelé dva roky. Mužstvo nyní čeká velká přestavba po konci kariéry dlouholetého lídra Kobeho Bryanta.

Foto: Tony Dejak, ČTK/AP

Trenér Byron Scott už nebude nadále působit v LA Lakers.

Článek

Pětapadesátiletý Scott patřil v 80. letech k hlavním tahounům mistrů NBA s Earvinem "Magicem" Johnsonem a Kareemem Abdulem-Jabbarem. Pod jeho vedením ale nynější celek vyhrál z 82 zápasů v sezoně jen 17 a měl druhou nejhorší bilanci v lize. Horší byla jen Philadelphia. Podobně na tom byli Lakers loni.

Scott měl ve smlouvě opci ještě na dvě sezóny, zůstane ale nevyužita. Za dobu jeho trenérského působení Lakers dosáhli jen na 38 vítězství (při 126 prohrách). "Děkujeme mu za práci, obětavost a loajalitu, ale v zájmu klubu musí přijít změna," řekl generální manažer Mitch Kupchak.

Bryant táhl Lakers, šestnáctinásobné mistry NBA, dvacet let. Kariéru ukončil v 37 letech a celou ji strávil právě v klubu z Los Angeles. Vedení týmu nyní bude hledat už pátého kouče po odchodu legendárního Phila Jacksona v roce 2011.

Reklama