Hlavní obsah

Chceme dvakrát vyhrát, říká trenér házenkářek Bašný před vrcholem kvalifikace

Most

Mostecká sportovní hala se stala útočištěm české reprezentace házenkářek při závěru kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Po krátkém třídenním soustředění se tým vydá v úterý z Mostu do italského Bari ke středečnímu duelu s tamní reprezentací a hned po návratu do Česka bude následovat v Mostě příprava na sobotní zápas s Ukrajinou. „Chceme obě utkání vyhrát,“ vytyčil jasný cíl trenér Jan Bašný v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráčky Baníku Most (zleva) Lucie Súkenníková, Markéta Jeřábková a Michaela Borovská oslavují mistrovský titul.

Článek

Jakou náplň měly pondělní tréninky na mostecké palubovce?

Dopoledne jsme se připravovali na útočnou hru Italek, odpoledne jsme nacvičovali náš postupný útok, aby děvčata věděla, co máme hrát (úsměv).

Co se dá očekávat od italského soupeře?

Je to celek, který je schopen držet vyrovnaný průběh a stav zápasu ve většině utkání. Kromě našeho vzájemného a především vítězného duelu v říjnu (úsměv). Doufám, že se nám podaří rozhodnout zápas co nejdříve. Italky jsou ale nevyzpytatelné. Bude to jejich poslední vystoupení v kvalifikaci před domácím publikem. Asi se budou chtít doma vytáhnout a urvat nějaké body.

S čím půjdete do sobotního souboje s Ukrajinou?

Když dvakrát vyhrajeme, postoupíme bez ohledu na ostatní výsledky. Kvalifikaci máme dobře rozehranou. Naším cílem je, abychom nemuseli kalkulovat s tím, jak dopadnou naše soupeřky v dalších zápasech. Prostě hodláme sami rozhodnout o postupu.

Proč jste si pro dějiště kempu i vrcholu kvalifikace vybrali právě Most?

Cítíme se tady vždycky dobře. Panuje v hale i v zázemí výborná atmosféra. Most je pro ženskou házenou v Čechách určitě tím nejlepším místem i z hlediska diváckého zájmu a podmínek pro přípravu.

Co říkáte na čtvrtý český titul mosteckých házenkářek v řadě?

Taková bilance už něco znamená. Sledoval jsem finále mezi Mostem a pražskou Slavií. Mostečanky zvládly obrat z 0:1 na 2:1 v sérii dvěma výhrami v Praze. Vysoce oceňuji celý tým, v němž se skvěle doplňují čtyři české reprezentantky se dvěma slovenskými reprezentantkami a dalšími hráčkami. Most je pevně usazený ve špičce a není lehké držet takový trend. Beru to tak, že každá hráčka má svoji roli a těží z toho celý klub.

Reklama

Související témata: