Hlavní obsah

Basketbalistky na úvod turnaje porazily reprezentační dvacítku

Hradec Králové

České basketbalistky odstartovaly přípravný turnaj v Hradci Králové výhrou nad výběrem do 20 let 80:69. Mladý tým zkušenějším kolegyním dlouho vzdoroval a svěřenkyně trenéra Ivana Beneše o vítězství rozhodly až v poslední čtvrtině. V druhém utkání Maďarsko porazilo Rumunsko 69:54.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva jsou Michaela Stejskalová z ČR A a Petra Holešínská z ČR B.

Článek

Hráčky do 20 let se připravují na červencové mistrovství Evropy a svou sílu ukázaly v první čtvrtině, kdy vedly až o devět bodů. Reprezentační áčko držela nejzkušenější z hráček Alena Hanušová, která v první desetiminutovce dala 11 ze svých 20 bodů.

Juniorky se držely ve hře až do poslední čtvrtiny, kdy přišly o přesnost střelby, navíc se vyfaulovaly vysoké hráčky Veselá a Rokošová. O výhře áčka rozhodly Hanušová a Stejskalová, které se podělily o klíčovou šňůru 11:0.

"Nakonec rozhodla asi zkušenost, nejenom Aleny Hanušové. Ty zkušenější hráčky to v závěru vzaly na sebe a otočily zápas. My jsme vyhráli, ale spokojenější dneska po tom zápase bude soupeř. Mladé holky hrály hezký basket a opravdu nás trápily," řekl trenér Beneš.

Hanušová k 20 bodům přidala 10 doskoků a tři zisky, Zavázalová přidala 12 bodů a pět asistencí, Stejskalová měla 10 bodů. Nejlepšími střelkyněmi dvacítek byly s 10 body Křivánková s Kopeckou.

Reklama