Hlavní obsah

Nymburk - Ragusa 53:57Basketbalistky Nymburka vstoupily do osmifinále EP domácí prohrou

Nymburk

Basketbalistky Nymburka prohrály v úvodním utkání osmifinále Evropského poháru FIBA s Ragusou doma 53:57. V odvetě za týden 25. ledna v Itálii tak musí vyhrát minimálně o pět bodů, aby zopakovaly loňské české maximum v podobě postupu do čtvrtfinále. V této sezoně už v Raguse hrály v základní části a zvítězily tam o dva body.

Článek

Českým vicemistryním se sice povedlo zcela vymazat největší hvězdu italského celku Španělku Astou Ndourovou, která proměnila jedinou z jedenácti střel, ale její roli lídra převzala nová americká posila Erlana Larkinsová. Šampionka WNBA z roku 2012 byla dopsána na soupisku těsně před zápasem a s 15 body byla nejlepší střelkyní duelu.

Nymburk po povedeném úvodu postupně ztratil až dvanáctibodové vedení a v poslední čtvrtině si Ragusa díky silnější lavičce výhru pohlídala. Domácím se ale povedlo alespoň snížit na čtyři body a udržet šanci do odvety. Nejlepší hráčkou Nymburka byla s 11 body a 12 doskoky pivotka Alexandra Chomenčuková. Česká reprezentantka Lenka Bartáková přidala devět bodů, sedm doskoků a tři asistence.

Evropský pohár FIBA basketbalistek - osmifinále, 1. zápas:
Nymburk - Ragusa 53:57 (16:9, 29:30, 38:43)
Nejvíce bodů: Chomenčuková 11, Pavelová 10, Bartáková 9 - Larkinsová 15, Spreaficová 14, Nichollsová a Goriniová po 11.

Reklama

Související témata: