Hlavní obsah

New York Knicks - Washington 110:113 Satoranský zažil v NBA vítězství v Madison Square Garden

New York
Aktualizováno

Basketbalista Tomáš Satoranský si poprvé v kariéře zahrál v Madison Square Garden a se spoluhráči z Washingtonu si ve slavné newyorské hale připsal vítězství. Wizards porazili domácí Knicks 113:110 a Satoranský se na čtvrté výhře v řadě podílel třemi body, dvěma doskoky, dvěma zisky a jednou asistencí za 14 odehraných minut.

Foto: Brad Mills, Reuters

Tomáš Satoranský (13) z Washingtonu proniká kolem Jamese Ennise (8) z Memphisu. Ilustrační snímek.

Článek

Satoranský šel ze hry naposledy sedm a půl minuty před koncem utkání, kdy Wizards vedli o 14 bodů. Právě od té chvíle se hostům přestalo dařit a soupeř koncovku zdramatizoval. V poslední minutě šli Knicks dokonce do vedení 110:109, ale Wizards zachránil John Wall. Nejprve výsledek otočil dvěma trestnými hody, pak navýšil náskok smečí z brejku a v samém závěru zablokoval trojkový pokus Brandona Jenningse.

"Předtím jsem zvolil špatnou střelu a zbytečně ztratil míč, tak jsem se to snažil týmu vynahradit," řekl Wall, který k 29 bodům přidal 13 asistencí. Otto Porter nastřílel 23 bodů, když podruhé ve dvou dnech trefil šest trojek. Domácí Carmelo Anthony dal 34 bodů, z toho 25 ve druhé čtvrtině.

Mistrovský Cleveland si poradil na domácím hřišti s Phoenixem 118:103. Cavaliers k výhře pomohlo 26 bodů Kyrieho Irvinga, celkem 19 trojek a skvělý výkon LeBrona Jamese, který nasbíral 21 bodů, 15 asistencí a 9 doskoků.

Miami potvrdilo cenné úterní vítězství proti Houstonu výhrou nad Dallasem 99:95. Největší zásluhu na druhém texaském skalpu v tomto týdnu měl opět Goran Dragič, autor 32 bodů.

San Antonio na své palubovce porazilo Denver 118:104, přestože se při rozcvičce zranil Pau Gasol, v průběhu první půle byl vyloučen trenér Gregg Popovich a do utkání nenastoupil ani Tony Parker. Francouzského rozehrávače v základní sestavě nahradil nováček Dejounte Murray, který svoji šanci přetavil v nový osobní rekord - 24 bodů. Lídrem domácích byl s 34 body Kawhi Leonard. Hostům nestačil skvělý výkon Nikoly Jokiče, který si zlepšil osobní maximum na 35 bodů, k nimž přidal 12 doskoků.

Westbrook se nevešel do zahajovací sestavy Utkání hvězd

Nejlepší střelec NBA a jeden z hlavních kandidátů na cenu pro nejužitečnějšího hráče sezóny Russell Westbrook se překvapivě nevešel do zahajovací sestavy pro Utkání hvězd, které bude 19. února hostit New Orleans. Na rozehrávce výběru Západní konference před ním dostali přednost Stephen Curry z Golden State a James Harden z Houstonu.

Sestavu Západu doplňují Curryho spoluhráč Kevin Durant, Kawhi Leonard ze San Antonia a Anthony Davis, který se tak představí před domácím publikem. Za Východ byli vybráni Jimmi Butler z Chicaga, DeMar DeRozan z Toronta, premiérově Řek Jannis Antetokunmpo z Milwaukee a hvězdná dvojice z mistrovského Clevelandu Kyrie Irving a LeBron James.

V tomto roce zavedla NBA novinku a kromě fanoušků o zařazení do základních sestav rozhodují svými hlasy i hráči a novináři. Poloviční slovo ale měli fanoušci, což stálo Westbrooka místo v základu. Nejlepší střelec ligy s průměrem 30,6 bodu na utkání, který v této sezoně už v 21 zápasech dosáhl na triple double, sice vyhrál u hráčů i novinářů, ale fanoušci ho na Západě zařadili až na třetí místo, což při konečném počítání nestačilo.

Naopak nový systém připravil o místo v základu Západu gruzínského veterána Zazu Pačuliju z Golden State. Ten dostal nečekaně hodně hlasů od fanoušků, kteří ho chtěli vidět více než Leonarda s Davisem, ale u hráčů skončil až na 12. místě a u novinářů na desátém, což mu ve dvaatřiceti letech sebralo šanci na premiérovou účast. Podle fanoušků by se do sestav dostali i Joel Embiid z Philadelphie a Dwyane Wade z Chicaga.

Jedinými dvěma hráči, kteří vyhráli u fanoušků, hráčů i novinářů jsou Durant a James. James, který bude teprve pátým hráčem v historii s alespoň třinácti účastmi v All Star Game, navíc získal nejvíce hlasů a to 1,893.751. Druhý byl těsně Curry následovaný Hardenem a Durantem.

Zbytek sestav vyberou trenéři a oznámí je ve čtvrtek.

Výsledky NBA:
Cleveland - Phoenix 118:103
LA Clippers - Minnesota 101:104
Miami - Dallas 99:95
New York - Washington 110:113 (za hosty Satoranský 3 body, 2 doskoky, 1 asistence)
San Antonio - Denver 118:104

Reklama

Související témata: