Hlavní obsah

Veselý zářil v úvodu a pomohl Fenerbahce k vítězství v Kazani

Aktualizováno

Skvělý vstup Jana Veselého do utkání pomohl basketbalistům Fenerbahce Istanbul k vítězství 86:81 v Eurolize na hřišti Kazaně. Český reprezentant v první čtvrtině zaznamenal 11 ze svých 15 bodů, za 19 minut hry k tomu přidal dva doskoky, asistenci a tři získané míče, ale také se vyfauloval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český basketbalista Jan Veselý smečuje.

Článek

Fenerbahce opět chyběl klíčový pivot Ekpe Udoh, ale Veselý se v první čtvrtině staral o to, aby to nebylo poznat. Od začátku se vše točilo kolem něj: dával koše, získával míče v obraně a postaral se o polovinu bodů svého týmu. Ve druhé části však začal mít problémy s fauly a do hry už se tolik nedostal.

Fenerbahce si ale i tak poradilo díky přesné střelbě z dálky. Pět jeho hráčů dalo alespoň dvě trojky. Na rozmezí poločasů pak šňůrou 11:0 hosté soupeři odskočili a vedení už nepustili, i když bez Veselého měli problémy s doskoky Arťoma Parachovského a Kazaň v závěru bojovala o obrat.

Pro turecký celek to byla dvanáctá výhra v sezoně z 19 utkání a v boji o play off má náskok čtyř vítězství na nepostupové příčky. Více bodů než Veselý dali jen Luigi Datome (18) a Bogdan Bogdanovič (16).

Evropská liga basketbalistů - 19. kolo:
Unics Kazaň - Fenerbahce Istanbul 81:86 (za hosty Veselý 15 bodů, 2 doskoky, 1 asistence),
Galatasaray Istanbul - Maccabi Tel Aviv 102:63 (za domácí Schilb 10 bodů, 4 doskoky, 6 asistencí)
Žalgiris Kaunas - CSKA Moskva 79:74
Panathinaikos Atény - FC Barcelona 71:65
Laboral Vitória - Crvena Zvezda Bělehrad 69:87

Reklama

Související témata: