Hlavní obsah

Kladno po další pětisetové bitvě srovnalo finále s Jihostrojem

Kladno

Druhé pětisetové finále extraligy vyhráli volejbalisté Kladna a sérii s Českými Budějovicemi vyrovnali na 1:1. V sobotu se radovali v tie-breaku Jihočeši nejtěsnějším možným výsledkem 15:13, dnes pátou sadu získali stejným poměrem domácí. Boje o titul pokračují ve středu na jihu Čech. Kladenský univerzál Filip Křesťan přispěl k vyrovnání série 31 body, v prvním finále kraloval s 34 body.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Petr Michálek z Budějovic a Adam Zajíček z Kladna.

Článek

Kladno zahájilo druhé finále skvělým útokem, poté však doplatilo na horší příjem. "Polevili jsme v koncentraci," zlobil se domácí kapitán a blokař Adam Zajíček po druhém setu, v němž Jihostroj oplatil soupeři stejným výsledkem 25:20.

Tým Milana Fortuníka, jenž vstupoval do play off jako vítěz dlouhodobé části a může získat po Českém poháru double, se poučil z chyb a získal třetí set. Jihostroj se pak dostal do dvojnásob nepříjemné situace, protože se mu zranil reprezentační libero Martin Kryštof, jenž po srážce s Habrem musel na ošetření s krvácejícím nosem. Odlišný dres pro hlavního obranáře si oblékl smečař Fila.

Paradoxně se však hosté po Kryštofově zranění semkli a rozstříleli kladenské přihrávače servisem. Ze sedmi es měl nejvíce na kontě nahrávač Habr a i druhé finále dospělo do páté sady. Kladno si drželo dvoubodový náskok a třetí mečbol proměnilo. "Publikum nás strašně tlačilo a jsem rád, že jsme se ponaučili ze včerejška," řekl Křesťan České televizi.

"Jsem rád, že jsme to ustáli, nebyla to jednoduchá situace. Podobně v (semifinálové) sérii s Libercem jsme prohráli dva tie-breaky a byl na nás tlak. Dnes už jsme hráli dobře. Filipův výkon v play off roste, je po právu nejlepší útočník celé extraligy," chválil kouč Milan Fortuník celý tým i svého univerzála.

Nyní budou mít výhodu zaplněné haly Jihočeši, nejúspěšnější český klub posledních let. Na titul čekají tři roky, Kladno sedm. "Byl to boj, Kladno hrálo hlavně přes Křesťana, my ho nedokázali ubránit. Měli jsme i horší příjem, bohužel se nám zranilo libero. Ve čtvrtém setu jsme to ještě vyřešili slušně, v pátém se přiklonilo štěstí k soupeři," hodnotil kouč osminásobných mistrů René Dvořák.

Finále play off extraligy volejbalistů - 2. zápas:
Kladno - České Budějovice 3:2 (20, -20, 20, -16, 13)
Stav série: 1:1.
Kladno: Syrůček 5, Van Haarlem 2, Hietanen 12, Zajíček 12, Křesťan 31, Hýský 9, libero Sparidans - Dillien, Trojan 2. Trenér: Fortuník.
České Budějovice: R. Mach 12, Gevert 17, Kuliha 4, Sobotka 7, Habr 12, Michálek 16, libero Kryštof - Todua 1, Kraffer 5, libero Fila. Trenér: Dvořák.
O 3. místo - 2. zápas:
Karlovarsko - Liberec 2:3 (21, -19, -23, 23, -12)
Stav série: 0:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články