Hlavní obsah

Slovinsko - ČR 3:1Volejbalisté na závěr v Soulu prohráli se Slovinskem

Čeští volejbalisté zakončili turnaj druhé divize Světové ligy v Soulu porážkou 1:3 se Slovinskem. Vicemistrům Evropy podlehli po setech 19:25, 21:25, 25:23 a 16:25 a po třech zápasech mají na kontě jen jedno vítězství.

Článek

V sobotu svěřenci trenéra Miguela Falascy zdolali 3:1 Finsko, kterému oplatili prohru z nedávné karlovarské kvalifikace mistrovství světa. V úvodním zápase v Soulu nestačili v pětisetové bitvě na domácí Korejce.

Slovince dovedl k třetímu vítězství na turnaji Alan Šket, který se zasloužil o 21 bodů. V českém týmu zaznamenal 13 bodů Michal Finger.

"Nehráli jsme špatně, v některých chvílích jsme hráli dokonce velmi dobře, ale byly tam nějaké chyby a situace, které jsme nevyřešili dobře. V takovéto chvíli, když není pozornost stoprocentní, je proti takovému soupeři těžké vyhrát," uvedl Falasca. "Slovinci hráli skvěle v obraně, měli silné podání a celkově ve většině činností byli trošku lepší," dodal.

"Odvedli jsme dobrou práci na servisu. Češi měli hodně vysoký blok, ale odehráli jsme v zápase, co umíme," řekl slovinský kouč Slobodan Kovač.

Za týden se uskuteční druhý turnaj Světové ligy v Českých Budějovicích, po němž bude následovat další v Haagu. Tři nejlepší celky z dvanáctky druhodivizních týmů postoupí do Final Four, v němž doplní pořádající Austrálii.

Turnaj druhé divize Světové ligy volejbalistů v Soulu
Slovinsko - ČR 3:1 (19, 21, -23, 16)
Sestava a body ČR: Janouch 2, Finger 13, Šulista 2, Beer 3, Holubec 4, Michálek 12, libero Pfeffer - Hadrava 4, Džavoronok 7, Sobotka 7. Trenér: Falasca.
7:30 Korea - Finsko.

Reklama

Související témata: