Hlavní obsah

Welsch si zahraje ještě jednu ligovou sezónu za Pardubice

Pardubice

Basketbalista Jiří Welsch odehraje ještě jednu sezónu v české lize. Sedmatřicetiletý hráč se zkušeností z NBA, jemuž po minulém ročníku vypršela smlouva v mistrovském Nymburku, se dohodl na novém angažmá v Pardubicích. Klub o tom informoval na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Welsch.

Článek

Jeden z nejlepších českých basketbalistů historie po zářijovém mistrovství Evropy ukončil reprezentační kariéru a nyní se po dvaceti letech vrací do klubu, ve kterém zahájil profesionální dráhu. "Jsem moc rád, že se vracím do klubu, v němž jsem strávil velkou část své mládežnické kariéry a kde jsem v 16 letech dostal příležitost vykročit do světa mužského profesionálního basketbalu," řekl pro pardubický web Welsch.

Přes Spartu a Olimpiji Lublaň se v roce 2002 dostal do NBA, kde se představil jako druhý Čech v historii po Jiřím Zídkovi mladším. I když na ně navázali Jan Veselý a Tomáš Satoranský, zůstává Welsch zatím nejlepším Čechem v zámořské soutěži s 255 odehranými zápasy za čtyři sezóny a průměrem 6,1 bodu na utkání.

Po angažmá v Málaze, Estudiantes Madrid a Charleroi se v roce 2012 vrátil do české ligy do Nymburka. Tým v minulém ročníku dovedl v roli kapitána ke čtrnáctému domácímu titulu v řadě, na pokračování spolupráce se ale nedohodl.

Nyní hledal novou výzvu. "Pardubice jsou jeden z nejambicióznějších klubů u nás, působí v něm řada lidí, kteří mi jsou osobně velice blízcí," řekl Welsch s tím, že rozhodně nechce jen dohrávat kariéru.

Z posily má velkou radost i generální manažer Beksy Martin Marek. "Jeho osobou k nám přichází univerzální hráč na perimetru s vysokou basketbalovou inteligencí, který, věříme, nám pomůže s organizací hry na obou polovinách hřiště. Kromě momentálního basketbalového přínosu k nám ale přichází i studnice zkušeností a nositel důležitých hodnot, které chceme předávat mladým hráčům v našem klubu, v rámci jejich rozvoje," uvedl.

V pardubickém klubu naopak končí Daiquan Walker, jenž přišel před začátkem sezóny jako náhrada za Trevina Parkse. Nenaplnil očekávání.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články