Hlavní obsah

Basketbalisté půjdou proti Finům i s Welschem a Bartoňem

DĚČÍN

Čeští basketbaloví reprezentanti budou moci ve středečním a čtvrtečním přípravném zápase proti Finsku využít i dvě největší hvězdy Jiřího Welsche a Luboše Bartoně. Oba hráči se v letní přípravě před blížící se kvalifikací o mistrovství Evropy objeví společně na palubovce vůbec poprvé a kouč Zdeněk Hummel v Děčíně jejich spolupráci znovu oživí téměř po roce, kdy spolu Welsch s Bartoněm hráli naposledy.

Foto: archiv

Jiří Welsch (na archivním snímku vlevo)

Článek

Oba hráči vynechali minulý týden přípravný turnaj v Itálii, protože Welsch si zařizoval náležitosti spojené s přestupem do Málagy a Bartoň se k reprezentaci podle původní domluvy připojil až v pondělí na soustředění v Děčíně. "Jsem rád, že je konečně budu moci využít," pochvaloval si v rozhovoru s ČTK trenér Hummel.

Pro český tým je dobrou zprávou i skutečnost, že v kvalifikaci bude moci počítat s naturalizovaným Američanem Mauricem Whitfieldem. Rozehrávač s vedením reprezentace od začátku přípravy nekomunikoval a pracoval na shánění nového angažmá poté, co skončil v mistrovském Nymburku.

Whitfield se však dohodl na působení v ruském Permu a nyní trenéru Hummlovi vzkázal, že by se rád zapojil do přípravy. Whitfield do ní podle všeho naskočí příští týden a ve středu a čtvrtek by měl odehrát v Děčíně další přípravná utkání proti Estonsku.

Trenér Hummel bude v nadcházejících duelech dál pokračovat v hledání ideální sestavy. Oproti turnaji v Itálii, kde Češi podlehli Bosně a Hercegovině a Chorvatsku a zdolali Venezuelu, tentokrát budou odpočívat Radek Nečas s Rostislavem Pelikánem a šanci dostanou Jiří a Luboš Houškovi. "Pořád jsme z týmu někoho nevyřadili, dál zkoušíme různé varianty," uvedl Hummel.

Čtvrteční a páteční utkání proti Finsku v Děčíně začínají pokaždé v 18:00.

Reklama

Související témata: