Hlavní obsah

Hrozivý pád na hlavu! líčí spoluhráči následky faulu na Satoranského

Chicago

Životní výkon českého basketbalisty Tomáše Satoranského v NBA při výhře Washingtonu v Chicagu 101:90 předčasně ukončil ostrý faul protihráče Bobbyho Portise. Reprezentační rozehrávač se po něm uhodil do hlavy a musel se nechat ošetřit. Podle spoluhráčů vypadal pád hrozivě a je štěstí, že má Satoranský zřejmě jen lehký otřes mozku.

Foto: Paul Beaty, ČTK/AP

Tomáš Satoranský v péči lékaře...

Článek
Fotogalerie

"Bylo hrozné vidět, jak Tomáš takhle padá na hlavu. Zrovna jsem se otáčel, takže jsem neviděl, jak tvrdý byl faul, ale viděl jsem, jak tvrdý byl pád," komentuje Otto Porter situaci tři minuty před koncem zápasu, kdy Satoranský po úniku po koncové čáře nasazoval na smeč, ale Portis ho při snaze o blok vyvedl z rovnováhy a způsobil jeho nekontrolovaný pád.

"Tomáš se snažil rychle vstát, ale to jsem mu nedovolil. Byla tam krev, tak jsme rychle přivolali lékaře, aby se přesvědčili, že je v pořádku. Vypadalo to hrozivě," dodává Porter.

Sudí zákrok posoudili jako úmyslný faul druhé kategorie a Portise vyloučili. Pivot Chicaga se však brání, že o úmysl nešlo. "Šel jsem jen po míči. Jako hráč NBA nemůžete mít obavy, abyste náhodou nezranili protihráče. Mým úkolem je pomáhat spoluhráčům. Stav byl o osm bodů, stále jsme byli ve hře a měli šanci zápas otočit. Prostě jsem se ho snažil zastavit. Takové věci se stávají," tvrdí Portis. Je překvapený, že ho sudí vyloučili. "Nečekal jsem takový verdikt, ale musím ho vzít," dodal.

Zranil i jiného hráče

Portis předtím v utkání nezaviněně zranil i jiného hráče Wizards Tima Fraziera, který spadl hlavou na jeho koleno a zlomil si nos. Trenér Frad Hoiberg i spoluhráči se ho přes vyloučení zastali. "Nemyslím si, že šlo z jeho strany o zákeřnost. Jen se snažil zabránit koši," míní Hoiberg.

"Viděl jsem zákrok na videu a Bobby šel na blok. Je to skvělý kluk. Vím, že má teď špatnou reputaci i kvůli tomu, co se stalo na začátku sezóny, ale je vážně prima kluk," připomíná Denzel Valentine Portisovu potyčku se spoluhráčem Nikolou Mirotičem.

Podle Satoranského spoluhráče Jodieho Meekse však Portis svým zákrokem porušil nepsané pravidlo NBA. "Když má někdo volnou cestu do koše a obránce je tam pozdě, tak už ho má nechat být a nesnažit se ho za každou cenu zastavit. Ale očividně se tím všichni neřídí," kritizuje Meeks. "Naštěstí byl pád snad jen strašidelný bez větších následků," dodal.

Satoranský po zápase se spoluhráči v šatně vtipkoval a dnes fanoušky na sociálních sítích uklidnil, že je v pořádku. "Ahoj fanoušci. Díky za vaše zprávy. Jsem relativně v pořádku, přestože to byla tvrdá srážka. #TvrdáMakovice," píše odchovanec USK Praha.

Zatím není jisté, zda Satoranský bude připraven na středeční zápas s New Yorkem. Poté následuje přestávka na Utkání hvězd, český rozehrávač tak bude mít dostatek času, aby se dal zdravotně do pořádku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články