Hlavní obsah

Sluková s Hermannovou jsou na majoru na Floridě v osmifinále

České beachvolejbalistky zahájily vítězně major Světového okruhu ve Fort Lauderdale. Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou už zvládly ve skupině oba zápasy a postoupily rovnou do osmifinále, Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou zatím hrály jednou a účast v play off mají také jistou.

Foto: FIVB.com

Markéta Nausch Sluková (vpravo) a Barbora Hermannová - ilustrační foto.

Článek

Sluková s Hermannovou loni na všech deseti světových turnajích byly nejhůře deváté, přičemž v Poreči získaly stříbro a v Riu de Janeiro bronz. Venkovní sezónu na Floridě, kde převážně hráčky trápí vítr, zahájily výhrou nad Nizozemkami Keizerovou s Meppelinkovou 21:15, 23:21 a ve dvou setech pak zdolaly i americký pár Rossová, Sweatová (21:19 a 21:17).

Kolocová s Kvapilovou, úřadující vicemistryně Evropy, loni skončily na Floridě páté a dnes na úvod otočily zápas s Rakušankami Schützenhöferovou a Plesiutschnigovou. Pokud vyhrají ve skupině i podruhé, projdou také rovnou do osmifinále. V opačném případě začnou play off v prvním kole.

O postup do vyřazovací části budou ve čtvrtek bojovat Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem, kteří se na majoru poprvé dostali do hlavní soutěže z kvalifikace. V ní totiž zaskočili loňské vítěze turnaje Álvara Filhu se Saymonem. Na další Brazilce a úřadující mistry světa Evandra s Andrém už nestačili.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie major ve Fort Lauderdale (USA):
Muži - skupina B:
Evandro, André (2-Braz.) - Perušič, Schweiner (31-ČR) 2:0 (17, 17).
Ženy - skupina D:
Nausch Sluková, Hermannová (4-ČR) - Keizerová, Meppelinková (29-Niz.) 2:0 (15, 21)
Nausch Sluková, Hermannová - S. Rossová, Sweatová (13-USA) 2:0 (19, 17).
Skupina H:
Hoidarová Kolocová, Kvapilová (8-ČR) - Schützenhöferová, Plesiutschnigová (25-Rak.) 2:1 (-20, 16, 12).

Reklama

Související témata: