Hlavní obsah

Makroguzovová, Cholominová - Hoidarová Kolocová, Kvapilová 2:0Kolocová s Kvapilovou na Floridě dvakrát prohrály a skončily 17.

Aktualizováno

Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou obsadily na majoru na Floridě 17. místo. Českým plážovým volejbalistkám nevyšel zápas o přímý postup do osmifinále s brazilským párem Fernanda, Barbara a v prvním kole play off pak prohrály i s Ruskami Naděždou Makroguzovovou a Světlanou Cholominovou. Ty v osmifinále turnaje Světového okruhu ve Fort Lauderdale nastoupí proti dalším Češkám Markétě Nausch Slukové a Barboře Hermannové.

Foto: Jan Koukal

Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou po jedné z vítězných výměn při zápase na Floridě.

Článek

Kolocová s Kvapilovou skončily ve skupině H druhé. S Fernandou a Barbarou ve středu večer prohrály 20:22, 9:21. "Brazilky byly na osvětleném centrkurtu lepší. Po velmi vyrovnaném úvodním setu jim ve druhém narostla křídla a vycházelo jim úplně vše, na co sáhly," uvedla Kolocová v tiskové zprávě.

Makroguzovové a Cholominové pak česká dvojice podlehla 16:21, 17:21. Rusky nyní narazí na Nausch Slukovou a Hermannovou, které ve skupině D vyhrály oba zápasy bez ztráty setu, což jim vyneslo přímý postup do osmifinále.

Do vyřazovací části se naopak neprobojovali Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem, kteří na majoru poprvé uspěli v kvalifikaci. Po prohře s brazilskými mistry světa Evandrem a Andrém podlehli i Belgičanům Koekelkorenovi s Van Wallem a obsadili 25. místo.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie major ve Fort Lauderdale (USA):
Muži:
Skupina B:
Koekelkoren, Van Walle (15-Belg.) - Perušič, Schweiner (31-ČR) 2:1 (14, -15, 9).
Ženy:
Skupina H:
Fernanda, Barbara (9-Braz.) - Hoidarová Kolocová, Kvapilová (8-ČR) 2:0 (20, 9).
Play off - 1. kolo:
Makroguzovová, Cholominová (27-Rus.) - Hoidarová Kolocová, Kvapilová 2:0 (16, 17).

Reklama

Související témata: