Hlavní obsah

Liberec je v semifinále, série Brno - Karlovarsko pokračuje

Aktualizováno

Volejbalisté Dukly Liberec jsou třetím semifinalistou extraligy. V Ostravě vyhráli čtvrtý zápas série 3:0 a po únorovém zisku Českého poháru stále mohou pomýšlet na double. V semifinále, které začne v úterý, Dukla vytvoří dvojici s Kladnem. Naopak sérii Brno - Karlovarsko rozhodne až v sobotu pátý zápas.

Foto: Kubeš Slavomír, ČTK

Na síti Kristián Červinka z Brna a Filip Rejlek z Karlovarska.

Článek

Karlovarsko dnes usilovalo o třetí postupový bod v Brně, ale vyhrálo jen první set. Domácí se pak v nezvyklé sestavě nadechli k obratu a v poslední sadě Západočechy drtili servisem. Rozhodující duel začne ve Varech v sobotu v 18 hodin, lepší z dvojice vyzve v boji o finále vítěze dlouhodobé části a obhájce titulu České Budějovice.

V sérii Liberce s Ostravou se dnes poprvé hrály jen tři sety. Ostravští ve druhém duelu dokázali doma severočeské favority zdolat 3:2, tentokrát se ale nevyrovnali s jejich servisy a do dramatické koncovky dovedli jen první set. Zakončili ho však podáním do autu, a pak už měli svěřenci Michala Nekoly navrch.

"Hráli jsme mnohem koncentrovaněji a tlačili servisem. Neměli jsme sice tolik koncových bloků, ale spoustu jsme nadrazili a dohrávali bodové situace. Domácí nebyli tak agresivní v útoku, což bylo pro nás rozhodující," řekl Nekola.

Mužem zápasu byl vyhlášen liberecký univerzál Jan Štokr, který pomohl k výhře 16 body a navázal na skvělý výkon v předchozím utkání. V něm se v neděli zaskvěl 33 body.

V sérii Brna s Karlovarskem zatím vítězí výhradně domácí. Brněnský tým dnes zařadil univerzála Okosanoviče na smeč a Římal nastoupil na diagonálním postu. A odehrál skvělý duel. "Zkusili jsme úplně jiný systém, odehráli tak jenom jeden trénink. V prvním setu jsme dělali hodně chyb, ale věřili této sestavě. Pak se ukázalo, že risk byl správný," uvedl kouč Ondřej Marek pro Českou televizi.

Čtvrtfinále play off volejbalové extraligy mužů - 4. zápasy:
Ostrava - Liberec 0:3 (-23, -20, -18)
Nejvíce bodů: Šmídl 13, Janků 12, Kotas 6 - Štokr 16, Galabov a Leikep po 8. Konečný stav série: 1:3.
Brno - Karlovarsko 3:1 (-23, 22, 21, 14)
Nejvíce bodů: Okosanovič 17, Hrazdira a Římal po 14 - Hudeček 12, Rejlek 10, Treial 8. Stav série: 2:2.

Reklama