Hlavní obsah

Třetí Opava myslí na medaili. Kdyby vyšlo finále, bylo by to skvělé, říká Radim Klečka

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Basketbalisté Opavy dnes vstoupí do play off. Soupeřem v prvním kole jim bude Olomoucko. První dvě utkání čtvrtfinálové série na čtyři vítězství se hrají dnes a zítra od 18 hodin v Opavě.

Foto: bkopava.cz

Ilustrační foto.

Článek

Opavané vybojovali v základní části skvělé třetí místo za suverénním Nymburkem a Pardubicemi, v případě postupu přes Olomoucko tak mají jistotu, že se v semifinále vyhnou čtrnáctinásobnému českému šampiónovi z Nymburka. „Jsme se třetím místem obrovsky spokojení. Dokonce jsme bojovali i o druhou příčku a bylo to dlouho otevřené," uvedl trenér BK Opava Petr Czudek.

V letošním ročníku Národní basketbalové ligy se Opavě proti Olomoucku daří. Prohráli pouze úvodní utkání sezóny (86:89), zbylé tři ovládli Slezané (97:71, 95:91 a 89:84). „Z trojice Děčín, Svitavy, Olomoucko je to pro nás asi, alespoň co se týče dosavadní statistiky, nejlepší soupeř. Hráli jsme s nimi i v Českém poháru a podařilo se nám s nimi v něm dvakrát vyhrát. I když v tom druhém pohárovém zápase už o nic nešlo. Ale tohle je play off. V něm se všechno, co bylo, maže a řekneme si až po sérii, jestli nám ten soupeř seděl, nebo ne," upozornil opavský pivot Martin Gniadek.

Sílu Olomoucka vidí kouč Czudek především v kvalitních cizincích, kteří hrají naplno za jakéhokoliv stavu. „Je jim jedno, jestli vedou nebo prohrávají o třicet bodů. Pořád hrají, protože si nepřipouští žádný tlak. Musíme se velmi dobře připravit a koncentrovat na tuto sérii. Podcenění by se nemuselo vyplatit," varoval Czudek.

Fandové nicméně očekávají postup. A o medaile si chtějí zahrát i opavští basketbalisté. Naposledy se z bronzu radovali v sezóně 2013/2014, kdy porazili Pardubice. „Chceme co nejvýše, kdyby se povedlo finále, tak by to bylo pro celou Opavu skvělé. Ale to to zatím jen co by, kdyby. Nejdříve musíme zvládnout čtvrtfinále, potom můžeme myslet na dalšího soupeře," řekl křídelník Radim Klečka.

Reklama

Související témata: