Hlavní obsah

Po duelu v Nymburce má blíž do finále ligy basketbalistek KP Brno

Basketbalistky KP Brno vyhrály v Nymburce třetí semifinále ligy basketbalistek 87:84 a ujaly se vedení v sérii 2:1. V sobotu na palubovce soupeře budou moci rozhodnout o postupu do finále, ve kterém na úspěšnější tým čeká obhájce titulu USK Praha.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Edita Šujanová z Brna a Kyara Linskensová z Nymburka.

Článek

Ani v pátém vzájemném utkání v sezoně nebyla porušena tradice, že v duelu těchto týmů nevyhrává domácí celek. Pokud ji Brňanky v sobotu nezlomí, dojde na rozhodující zápas v pondělí v Nymburce.

Domácí Středočešky měly dvě střelkyně s dvacetibodovým výkonem, Eliška Mircová dala 26 bodů včetně čtyř trojek a Chloe Wellsová k 22 bodům přidala i 10 asistencí. Chyběl ale obvyklý příspěvek nejlepší ligové střelkyně Krystal Vaughnové, která dala jen šest bodů, tedy nejméně v sezoně a teprve podruhé nedosáhla na hranici deseti.

Lídrem Brna byla Edita Šujanová s 21 body a byla i autorkou posledního koše zápasu z pole na 81:79, po němž už se měnilo skóre jen při šestkách. A při nich už hostující hráčky nezaváhaly. Sonia Ursuová dosáhla na double double za 16 bodů a 10 doskoků a k tomu měla i sedm asistencí.

Semifinále play off basketbalové ligy žen - 3. zápas:
Nymburk - KP Brno 84:87 (18:26, 40:49, 63:65)
Nejvíce bodů: Mircová 26, Wellsová 22, Chomenčuková 11, Gallasová 10 - Šujanová 21, E. Kopecká 18, Ursuová 16, Burgrová 14. Stav série: 1:2.

Reklama

Související témata: