Hlavní obsah

Basketbalistky USK vyhrály i v Brně a sahají po obhajobě titulu

Basketbalistky ZVVZ USK Praha dělí jediná výhra od zisku osmého ligového titulu za sebou. Ve druhém finále zvítězily na palubovce KP Brno 89:62 a v sérii na tři vítězství vedou 2:0. Obhajobu titulu tak mohou slavit už ve středu doma.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Ilustrační snímek.

Článek

Pražanky podobně jako v prvním utkání pomalu hledaly rytmus a první čtvrtinu prohrály. Pak se ale začaly více prosazovat pod košem díky Mariji Režanové, navíc devět bodů v řadě dala mladší ze sester Elhotových Karolína a hráčky USK se šňůrou 15:2 ujaly vedení, které postupně navýšily až na 29 bodů.

Brno ničily zejména rychlými protiútoky, ze kterých vytěžily 27 bodů oproti čtyřem soupeře, přestože oba celky měly shodně 16 ztrát. Zpod koše pak daly Pražanky dvakrát více bodů než domácí celek. Velkou zásluhu na tom měla Marta Xargayová, která 13 asistencemi vyrovnala své maximum v této sezoně, ve které je rekordem 16 přihrávek její spoluhráčky Leticie Romerové.

Nejlepší střelkyní byla s 19 body Režanová, české reprezentantky Alena Hanušová a Kateřina Elhotová přidaly 15 a 14 bodů. Za Brno byla nejproduktivnější s 15 body další reprezentantka Edita Šujanová.

Finále play off basketbalové ligy žen - 2. zápas:
KP Brno - USK Praha 62:89 (15:14, 30:37, 49:62)
Nejvíce bodů: Šujanová 15, Andělová a Beránková po 13, Ursuová 9 - Režanová 19, Hanušová 15, Kateřina Elhotová 14, Karolína Elhotová a Zahuiová po 10. Stav série: 0:2

Reklama