Hlavní obsah

Plzeň vyřadila házenkáře Zubří a ve finále vyzve Karvinou

Aktualizováno

Plzeňští házenkáři jsou počtvrté za sebou ve finále extraligy. Ve čtvrtém semifinálovém utkání porazili nejlepší celek základní části Zubří 28:25 a dramatickou sérii vyhráli 3:1. O titul se utkají s Karvinou, které stačily k vyřazení Lovosic tři zápasy.

Foto: Sport.cz

Ilustrační snímek.

Článek

Oba zápasy v Zubří rozhodlo až prodloužení, druhý duel se dokonce dohrával až u jednacího stolu. Plzeň v týdnu neuspěla s protesty a její původně anulovaná porážka nakonec po odvolání zůstala v platnosti. Třetí utkání pak Západočeši v sobotu doma vyhráli o dvě branky.

Dnes Plzni vyšel závěr první půle, ale hosté šestibrankovou ztrátu dokázali zkorigovat a po změně stran stáhli až na 17:19. Jenže Jakub Douda ani Matěj Klíma pak neproměnili sedmimetrové hody a Plzeň měla záhy šestigólový náskok zpět. Postup už jí nevzala ani červená karta Davida Poloze z 54. minuty.

"Větší bojovnost, touha po vítězství, trpělivost, lepší brankáři, výborná obrana," vypočítal trenér Michal Tonar starší, co rozhodlo o postupu jeho svěřenců. "Myslím, že dnes jsme byli lepším týmem. Malinko škoda konce, ale tam už jsme věděli, že náskok šesti branek je velký. Ale jinak kluci plnili taktiku přesně tak, jak jsme chtěli," dodal plzeňský kouč na klubovém webu.

Plzni přitom chyběl Milan Ivančev, srbská spojka měla distanc kvůli červeným kartám. "Měl jsem z toho obavy. Ale kluci věděli, o co jde. Že jsme ztratili kvalitní spojku a všichni ostatní musí přidat. A stalo se. Hlavně v obraně bude výtek velice málo," řekl Tonar. Nejlepším střelcem vítězů byl se sedmi brankami jeho syn Michal, zuberský Douda se trefil osmkrát.

Plzeň bude usilovat o sedmý extraligový triumf, loni ve finále prohrála s Duklou Praha. Karviná je ve finále poprvé od roku 2010, kdy získala desátý mistrovský titul.

Finálová série začne o příštím víkendu v Karviné. "Asi to bude těžší soupeř než Zubří, je to finále. Ale ve čtvrtfinále jsme říkali, že Dukla bude těžký soupeř, a dokázali jsme to ubojovat. To samé se Zubřím, byl to velice silný soupeř a zase jsme to zvládli. Věřím, že se s Karvinou porveme o zlato," dodal plzeňský kouč.

Semifinále play off házenkářské extraligy mužů - 4. zápas:
Plzeň - Zubří 28:25 (17:13)
Nejvíce branek: M. Tonar 7/1, Stehlík 5, Šafránek, Chmelík a Šafář po 3 - Douda 8/2, Klíma 5, Šustáček a Pich po 3. Konečný stav série: 3:1.
Plzeň bude hrát o titul s Karvinou.
Extraliga házenkářů - 5. kolo play out:
Nové Veselí - Hranice 33:26 (13:13).
1.Nové Veselí5401152:12223
2.Hranice5302156:14923
3.KP Brno4112120:12817
4.Strakonice4013104:13311

Reklama

Související témata: