Hlavní obsah

Loučení plné hvězd. Vítěz Ligy mistrů a nejlepší hráč světa půjde naposledy do boje

Praha

Před pár týdny se v Plzni slavil fotbalový titul a teď se západočeské město chystá na další velkou slávu. Sobota 16. června bude patřit legendárnímu házenkáři Filipu Jíchovi, jenž se v tamní Home Monitoring Areně rozhodl odehrát rozlučkový zápas. Za zdejším rodákem, který vyhrál Ligu mistrů či získal trofej pro nejlepšího hráče světa, přijede mnoho známých tváří a světových hvězd. „Je to můj poslední zápas, ale nemíníme to odchodit. Drsné souboje a fauly asi k vidění nebudou, ale špičkovou házenou určitě ano," slibuje Jícha.

Foto: Pavel Lebeda/ch.cz

Filip Jícha udělá definitivní tečku za hráčskou kariérou.

Článek

Pokud se v posledních letech mluvilo o úspěších české házené, v drtivé většině svítilo u příspěvku jméno Filipa Jíchy. Ten se nyní v šestatřiceti letech rozhodl udělat tečku za hráčskou kariérou. „Tohle bude můj poslední zápas a moc se na něj těším. Jinak ale nejsem člověk, který chce žít z minulosti a moc se těším, co mi život nabídne do budoucna," prohlásil Jícha, jenž se bude trenérsky realizovat v německém Kielu.

Teď se ale soustředí na sobotní utkání. Věří, že hala bude nabitá fanoušky. Vstupenky na zápas, který se bude hrát od půl šesté večer, jsou v cenách od 90 do 180 korun stále v prodeji na sazkaticket.cz. Plán je takový, že jeden tým vytvoří hráči, kteří působili s Jíchou v Kielu v roce 2012. Ten druhý bude složený z hráčů Barcelony a Jíchova výběru světa. „Měl bych se objevit na obou stranách," slibuje házenkářský matador.

A chybět nebudou ani známá světová jména Thierry Omeyer, Daniel Narcisse, Gudjon Valur Sigurdson, Stefan Lövgren, Kim Andersson, Kiril Lazarov, Peter Gentzel, Dominik Klein či Marcus Ahlm. Z českých házenkářů dorazí Jan a Petr Štochlové, Karel Nocar, Jan Filip, Daniel Kubeš. „Moc se těším na všechny kluky," dodává Jícha.

Součástí svátečního dne bude i autogramiáda Filipa Jíchy a dalších hvězd (začíná v areálu DEPO2015 ve 13:30, na programu budou na stejném místě i další doplňkové akce pro děti i dospělé – soutěže, stejně jako unikátní výstava Jíchových trofejí.

Reklama

Související témata: