Hlavní obsah

Nedělní volno české basketbalistky zakončily s Románem pro muže

BRNO

Neděli, první den volna na mistrovství světa basketbalistek, zasvětily české reprezentantky v Brně především odpočinku a jako zpestření si naplánovaly večerní návštěvu kina.

Foto: Igor Šefr, Právo

České hráčky v neděli odpočívaly v kině.

Článek

„Vybraly jsme si, že půjdeme na nový český film Román pro muže. Moc se těším, bude to odreagování a na basket trochu zapomeneme,“ mínila Edita Šujanová. Hráčky si mohly nedělní odpoledne prožít vlastního přání a samy, do kina ale vyrážíme všichni společně, beru to jako týmovou akci," prohlásil Blažek.

„Po třech těžkých zápasech během tří dnů a před podobnou porci v další skupině jsme takový volnější režim potřebovaly,“ přiznala Ilona Burgrová. „Budu rád, když holky přijdou na jiné myšlenky a z těch drobných střípků chceme složit pohodu. Dvakrát tu vyhrály, potrápily Rusko, a přestože se trochu trápíme střelecky a máme až moc ztrát, hřeje mě enormní nasazení v obraně a to jak každá hráčka nechává na hřišti celé srdce,“ vykládal Blažek.

Nedělní basketbalovou přípravu chtěl kouč úplně zrušit a plánoval spíš procházku do lesa. „Chci, avy holky viděly něco jiného než jen halu a hotel, pohled na zelenou uklidňuje,“ vysvětloval. Ranní hustý déšť ho ale přiměl měnit plány a nakonec přiznal tréninku dobrovolný charakter.

Hráčky tedy včera po poledni do haly v Králově Poli vůbec nemusely, přesto dorazily všechny až na kapitánku Horákovou. „Právě Hanka se tu vydává do maxima, proto nabírá síly odpočinkem,“ vysvětlil kouč.

Už na hotelu dal hráčkám prostor k regeneraci a i v hale jim naordinoval různá protahovací cvičení. „Doma působí spousta vlivů, ozývá se i psychická únava, ale na to se nemůžeme vymlouvat,“ tvrdil Blažek. „Já si ale nemyslím, že by bylo nějaké břemeno hrát doma. Atmosféru v hledišti vnímám jen pozitivně a je přece úžasné, jak nás to žene,“ řekla Burgrová.

Reklama