Hlavní obsah

Úspěšní olympionici dostali medaili i od prezidenta

Veronika FeltováSport.cz

Měsíc po skončení olympijských her v Pekingu přijal prezident republiky Václav Klaus všechny medailisty. Úspěšným sportovcům předal čestné medaile, střelkyně Kateřina Emmons a oštěpařka Barbora Špotáková navíc dostaly kytičku. Ani on sám ale neodešel s prázdnou. Předseda ČOV Milan Jirásek mu věnoval dárek od sportovců - knihu o olympiádě s DVD.

Článek

Prezident České republiky Václav Klaus přivítal hodinu před polednem na Pražském hradě šestici medailistů z olympijských her v Pekingu. "Vy  jste si svou slávu jistě hodně užili, dostali jste již nějaká ocenění. Proto jsem velmi rád, že jste přijali i mé pozvání, abych vám osobně poblahopřál," řekl na úvod Klaus.

Následně ocenil střelkyni Kateřinu Emmons, střelce Davida Kosteleckého, oštěpařku Barboru Špotákovou, skifaře Ondřeje Synka a deblkanoisty Ondřeje Štěpánka a Jaroslava Volfa. Každému z nich nejen poblahopřál, ale předal i osobní dopis. Davida Kosteleckého obdivoval, že dokázal během finále trapu sestřelit všechny holuby, a to ještě za deště. A Ondřeje Synka se ptal, čím to je, že jsou skifaři tak vysocí.

Prezident dostal dárek

Poděkování patřilo i trenérům a vedení Českého olympijského výboru, kteří se slavnostního aktu také zúčastnili. Předseda ČOV Milan Jirásek úspěšným sportovcům předal finanční odměnu a poté prezidentovi věnoval knihu o olympijských hrách v Pekingu s DVD. Krátce také zhodnotil nedávnou olympiádu. "Myslím, že čeští sportovci splnili úkol a důstojně reprezentovali Českou republiku," dodal Jirásek.

"Byl to pro mě velký zážitek. S panem prezidnetem jsem se viděla poprvé v životě, měl výbornou náladu," popisovala atmosféru Barbora Špotáková.

Reklama