Hlavní obsah

Češi v K-1 propadli, Hutník se stal mistrem ČR v thaiboxu

Všichni tři čeští borci v sobotním eliminačním turnaji zápasů K-1 v Sazka Areně propadli, do dalšího kola turnajů v Amsterodamu postoupil favorizovaný ruský šampion Magomed Magomedov. Mistrem republiky v thajském boxu ve váze do 76,2 kilogramu se stal Ondřej Hutník, který ve vloženém zápase galavečera porazil Jiřího Žáka.

Článek

Vlnu rozhořčení vyvolalo odpočítání českého bojovníka Petra Vondráčka, který ve druhém kole marně dával rozhodčímu najevo, že chce bojovat dál. Vítězem tohoto zápasu se tak stal Portugalec Humberto Évora. Také další dva čeští borci skončili před limitem, Roman Kracík ve druhém kole podlehl Koosu Wesselsovi z Nizozemska a Daniel Jerling ve třetím kole Petarovi Majstarovičovi ze Švýcarska.

Magomedov se probojoval k vítězství přes Adnana Redzoviče z Bosny, Wesselse a Majstaroviče. Všechny soupeře porazil na body. Ukázal se hlavně jako všestranný, rychlý a technicky zdatný bojovník.

Francouze museli počítat, přesto nakonec Fudžimota porazil

O zřejmě největší překvapení večera se ale postaral Francouz Fredy Kemayo v jednom ze tří prestižních nemistrovských zápasů. Dvacet sekund před koncem závěrečného kola porazil favorizovaného Jusukeho Fudžimota z Japonska. Fudžimoto měl přitom hned v prvním kole navrch a Francouze musel rozhodčí dokonce počítat. V závěrečném boji tělo na tělo se ale Kemayo vzchopil, nejdřív si Fudžimota "načal" kopem na hlavu a vzápětí ho poslal pěstí k zemi.

V dalším prestižním utkání porazil Dževad Poturak z Bosny Jörgena Krutha ze Švédska, a uštědřil mu tak již druhou porážku. Švéd mu sice po loňském utkání sliboval knokaut, ale Poturak se nakonec ukázal zejména jako lepší boxer. Vítězství slavil i Bělorus Zabit Samedov nad Američanem Michaelem McDonaldem a v rezervním duelu také domácí Roman Kleibl nad Francouzem Souleimanem Konatem.

Pravidla pro zápasy K-1 vznikla v 90. letech Japonsku. Smyslem bylo dát možnost srovnání různých bojových stylů. Úspěšní jsou především thajští boxeři. Je možné používat údery pěstí a kopy nohou a omezeně koleny. Omezen je rovněž boj v klinči. Bojuje se na třikrát tři minuty. Zápasy jsou ve světě velmi populární. V Evropě se tato utkání konala zatím jenom v Amsterodamu, ve Stockholmu a v Paříži. Záznam sobotního turnaje odvysílá Eurosport.

Reklama

Související témata: