Hlavní obsah

Uzdravený Ondra se na SP lezců v Číně do finále nedostal

Wu-ťiang

Sportovní lezec Adam Ondra se po nucené pauze kvůli nemoci nedostal na čtvrtém letošním Světovém poháru do finále boulderingu a poprvé letos neproměnil start v zisk medaile. V čínském Wu-ťiangu obsadil v semifinále 14. místo a přijde o vedení v průběžném pořadí seriálu. V pátečním lezení na rychlost postoupil Jan Kříž do čtvrtfinále a obsadil konečné sedmé místo.

Foto: Sport.cz

Sportovní fotografie roku 2018. Nespokojený Adam Ondra po finále MS v lezení na obtížnost. Autor: Lukáš Bíba.

Článek

Šestadvacetiletý rodák z Brna Ondra, sběratel medailí z mistrovství světa i nově přelezených cest v přírodě, zahájil sezonu vítězstvím ve švýcarském Meringenu. Pak byl druhý v Moskvě, ale po návratu onemocněl a minulý závod v jiném čínském městě Čchung-čching vynechal.

Ve Wu-Ťiangu se mu v semifinále nepovedlo ani jednou dolézt až do cíle, na takzvaný top, zapsal si jen tři zóny na tři pokusy. Postupující do dnešního finále zaznamenali dva nebo tři topy. O medaile budou bojovat čtyři Japonci, Němec Jan Hojer a Rakušan Jakob Schubert, úřadující mistr světa v olympijské kombinaci, v níž za rok v Tokiu budou lezci usilovat o premiérové medaile. Ondra je v této disciplíně vicemistrem světa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články