Hlavní obsah

Bývalá badmintonová světová jednička Lee Chong Wei v slzách oznámila konec kariéry

Kuala Lumpur
Aktualizováno

Lee Chong Wei, bývalá světová jednička v badmintonu, ve čtvrtek oznámil, že po devatenácti letech ve světové špičce končí s badmintonem. Důvodem je jeho stav po překonané rakovině, který mu nedovoluje trénovat v potřebné intenzitě. Na další olympijskou medaili tak nedosáhne. A jak těžké pro něj rozhodnutí bylo, to ukázal na tiskové konferenci, kde svůj konec oznamoval. Malajsijský sportovec se neubránil slzám.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Badmintonista Lee Chong Wei oznámil konec kariéryVideo: sntv

 
Článek

Trojnásobný stříbrný olympijský medailista je v Malajsii sportovním hrdinou. Svoji kariéru však musel ukončit již nyní navzdory tomu, že už příští rok se konají další letní olympijské hry v Tokiu, kde doufal ve start a kde mohl útočit na další medaili. Podle svých slov ale badmintonista neměl na výběr.

Přestože boj s rakovinou nosu loni Lee po intenzivní léčbě vyhrál a vrátil se na kurty letos v lednu, jeho tréninky byly nekonzistentní. Konzultace s lékaři v Japonsku pak nakonec ukázaly, že by není dostatečně v kondici na to, aby byl schopen snášet tréninky ve vysoké intenzitě.

Lee Chong Wei má za sebou zářnou kariéru. Na svém kontě má 69 titulů na světových turnajích. Na olympijských hrách se třikrát probojoval do finále, avšak třikrát v něm prohrál a zlatou medaili tak nikdy nezískal.

Reklama