Hlavní obsah

Raketoví muži proletěli Nebeskou bránu. Z jejich kousku se tají dech

Tchien-men/Praha

Šílenci v oblacích. Dva francouzští odvážlivci proletěli na zařízení zvaném jet-wing Nebeskou bránu v čínském národním parku Tchien-men. Na jejich kousek, který kaskadéři uskutečnili loni v listopadu, se můžete podívat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Odvážlivci proletěli Nebeskou bránuVideo: sntv

 
Článek

Francouzští extrémní sportovci Fred Fugen a Vince Reffet v čínské provincii Chu-nan nasedli na vrtulník a z výšky se spustili k dechberoucímu pokusu. O chvíli později pomocí jet-wingů proletěli Nebeskou bránu v národním parku Tchien-men.

Seskok a následný let byly součástí programu „Mission: Human Flight", který si klade za cíl dosáhnout stoprocentního samovolného létání lidských osob.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Training and flying with planes!! So much fun!! 📸 @vincereffet @soulflyers #jetman #soulflyers #xdubai #flying #empuriabrava

Příspěvek sdílený Fred Fugen (@fredfugen),Čen 4, 2019 v 11:24 PDT

Oba muži byli ke svému pokusu vybaveni křídly z karbonových vláken, ke kterým jsou připevněny čtyři mini reaktory. Ty jsou přímo ovládány piloty a zařízení je schopné dosáhnout rychlosti až 400 km/h. Letec na jet-wingu se může vznášet, rychle měnit směr nebo provádět výkruty.

Vynález bude letos jedním z hlavních taháků světové výstavy Expo v Dubaji.

Reklama