Hlavní obsah

Sáblíková chystá rozhodující útok

PRAHA

Rychlobruslařská královna Martina Sáblíková chystá v sobotu útok na třetí celkové vítězství v řadě ve Světovém poháru na dlouhých tratích. Minulý víkend získala titul vícebojařské mistryně světa, předtím dovedla družstvo k celkovému vítězství v SP a letos už stihla i bronz ve vícebojařském ME.

Článek

„Máme před sebou ještě tři důležité akce. Víkendový závod Světového poháru v Heerenveenu, pak v březnu finále v Salt Lake City, za které se dává o polovinu bodů víc, a na závěr ve stejném měsíci světový šampionát na jednotlivých tratích na olympijském oválu ve Vancouveru. Martina nemá čas na odpočinek a trénuje naplno i tady v Heerenveenu,“ říkal Právu do telefonu z Nizozemska trenér Petr Novák, který už má pohromadě celý tým.

A přidal i hezký zážitek z cesty z norského Hamaru do Nizozemska... „Letěli jsme se společností KLM. Letadlo bylo plné nizozemských fanoušků, a když uviděli Martinu, zazpívali jí sborově píseň We Are The Champions. Ujali se i role stewardů a obsluhovali nás. Bylo to příjemné.“

Sáblíková pojede dnes závod na pět kilometrů. „Ten by měla vyhrát a udělat tak rozhodující krok k obhajobě trofeje. Zřejmě bude chybět její největší soupeřka Němka Pechsteinová, která je podle našich informací nemocná. V nedělní patnáctistovce Martina sice nastoupí, ale výsledek pro nás nebude podstatný,“ dodal kouč s tím, že hala už je vyprodaná. Martinu přijede z Česka povzbudit autobus fanoušků.

Reklama