Hlavní obsah

Problém pro úspěšnou stáj. Kůň trénovaný Váňou mladším má pozitivní nález

Praha

Na půdě, kde sbíral úspěchy a uznání, přichází problém. Sedmiletý valach L’Estran, kterého pro stáj Scuderia Aichner SRL připravuje Josef Váňa mladší, měl po druhém místě ve významném červnovém dostihu v Meranu pozitivní dopingový nález. Zprávu přinesl italský deník Alto Adige.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Váňa mladší ještě jako žokej na snímku s otcem.

Článek

„Jsem doslova ohromen výsledkem analýzy,“ uvedl pro jihotyrolské médium v Itálii populární Váňa mladší, syn proslulého mnohonásobného vítěze Velké pardubické.

Pokračovatel úspěšného rodu si v minulosti k pozici nadějného žokeje přibral roli trenéra. Nyní už se věnuje pouze přípravě čtyřnohých svěřenců. Teď ovšem narazil na potíž. „Kůň měl v dubnu koliku, proběhlo rychlé ošetření. Pozitivně testován byl na ketoprofen. Nemám, co bych řekl, koni jsem nic nepodal, je naštěstí v dobrém stavu a rozhodně nepotřebuje nějakou ,pomoc‘,“ vysvětloval zaskočený trenér. Ketoprofen je používán i jako protizánětlivý léčivý prostředek.

L’Estrana v inkriminovaném dostihu Grande steeplechase d’Europa vedl Josef Bartoš a skončil hned za vítězným stájovým kolegou Notti Magichem v sedle s dalším českým žokejským esem Janem Faltejskem.

Úspěšný byl L’Estran zejména v minulé sezoně. Teď má zatím zákaz startů, čeká se na výsledek druhého testu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články