Hlavní obsah

Třetí kvalifikace na Velkou pardubickou se silnou účastí. Pojedou hned dva šampioni

Pardubice

Už v sobotu odstartuje třetí kvalifikace na 130. ročník Velké pardubické se Slavia pojišťovnou a fanoušci se mají znovu na co těšit. Na startu se sice objeví jen sedm koní, hned dva z nich však slavný dostih v minulosti opanovaly. Na trať dlouhou 5800 metrů vyběhne poslední šampion Theophilos a také No Time To Lose, vítěz z roku 2017.

Foto: Tomáš Kubelka

No Time To Lose s žokejem Janem Kratochvílem při Velké pardubické v roce 2017.

Článek

Hned tři želízka v ohni vyšle na start trenér Josef Váňa. V roli velkého favorita poběží v Pardubicích opět Theophilos, který v sedle s Josefem Bartošem ovládl už první kvalifikaci, když se usadil na čele už na Velkém anglickém skoku.

Plány na další triumf se mu pokusí zhatit jeho tréninkový kolega No Time To Lose s žokejem Janem Kratochvílem. Jedenáctiletý hnědák loni ve Velké pardubické kvůli zranění chyběl, předloni skončil pátý, kvůli Kratochvílově zlomené ruce ho tehdy osedlal Josef Váňa mladší. S kartami hodlá v sobotu zamíchat i Jiří Kousek. Povede Mazhilise, jenž před čtyřmi lety vyhrál Gran Premio Merano a před rokem byl Ve Velké pardubické čtvrtý.

Do akce jde také Talent

Na start se postaví také Talent s žokejem Liškou. Svěřenec Hany Kabelkové Talent (Liška) dosud startoval ve dvou kvalifikacích a pokaždé trumfoval. Předloni v květnu porazil i No Time To Lose a Theophila, loni v září na něj nestačili znovu Theophilos a také Mazhilis. Mezi oběma zmíněnými dostihy přitom kvůli zdravotním problémům přes patnáct měsíců nestartoval. Ve Velké pardubické před rokem debutoval sedmou příčkou.

O přední umístění se pokusí zabojovat i Lodgian Whistle s žokejem Myškou. Lošký vítěz Ceny Labe startoval v červencové první kvalifikaci, na Irské lavici ale ztratil jezdce. Zbylými účastníky jsou Direct Lagrange (Čmiel), který v úvodní kvalifikaci obsadil desáté místo, a také veterán Catch Life (Odložil).

Třetí díl kvalifikačních dostihů (Cena firmy Chládek a Tintěra, a.s.) začne v 16 hodin. První z osmi sobotních dostihů však startuje v Pardubicích už ve 13 hodin.

Reklama