Hlavní obsah

VIDEO: Boxer Solís má po prohře s Kličkem vážně zraněné koleno

Kubánský boxer Odlanier Solís má po prohraném sobotním utkání o titul profesionálního mistra světa WBC v těžké váze s Vitalijem Kličkem vážně zraněné koleno. Třicetiletý olympijský vítěz podle agentury DPA doplatil na ztrátu rovnováhy ze závěru úvodního kola přetrženým předním zkříženým vazem, trhlinou ve vnějším menisku a poškozenou chrupavkou.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Ukrajinský boxer Vitalij Kličko (vlevo) knokautuje Kubánce Odlaniera Solíse.

Článek

Devětatřicetiletý obhájce Kličko poslal Solíse na zem krátce před koncem třetí minuty boje a připravil mu první porážku v profesionálním ringu. Kubánec ihned poté prohlásil, že zápas skončil předčasně nikoli kvůli otřesu z Kličkovy rány, ale kvůli zraněnému kolenu.

Z haly v Kolíně nad Rýnem putoval Solís do nemocnice, kterou dnes ráno opustil o berlích. Po dalším vyšetření by lékaři podle promotéra Ahmeta Önera měli rozhodnout, zda bude nutné koleno operovat.

Vítězný Kličko se rychlému ukončení zápasu podivoval. "Ano, trefil jsem ho, ale žádná hrozná rána to nebyla. Proto jsem si v prvním okamžiku myslel, že jen simuluje, a hodně mě to zklamalo," prohlásil ukrajinský boxer po verdiktu KO. Solís opustil kolínskou arénu za mohutného pískotu 19 tisíc diváků.

Reklama