Hlavní obsah

Praha zažije krasobruslařkou show plnou světových hvězd

V pátek a v sobotu zažije Praha krasobruslařskou show Nebeské hrany, která v české metropoli představí zřejmě nejlepší obsazení v historii. V Tesla Areně se objeví Tomáš Verner, pro kterého půjde zároveň o generálku před mistrovstvím světa, ruská hvězda Jevgenij Pljuščenko, trojnásobní mistři světa Süe Šen a Čao Chung-po z Číny či Američanka Sasha Cohenová.

Foto: Michael Buholzer, Reuters

Tomáš Verner

Článek

"Tohle bude výjimečná akce. Už jsem sjezdil hodně exhibic, ale ještě nikdy jsem se nesešel s tak kvalitní sestavou," uvedl na dnešní tiskové konferenci Verner, který jako hostitel přivítá také mistryně Evropy Sarah Meierovou, slovenskou legendu Jozefa Sabovčíka, Američana Johnnyho Weira a Francouzku Suryu Bonalyovou. Nedorazí dvojnásobní mistři světa Němci Aliona Savchenková a Robin Szolkowy, které nahradí Vernerova přítelkyně Nathalie Pechalatové s Fabianem Bourzatem z Francie.

Účinkující chtějí v Praze předvést prvotřídní krasobruslařské představení. "Chceme, aby to byla podívaná, na kterou se budou chtít lidi podívat znovu. Moc se na to těším. Před domácím publikem nemám moc šancí si zabruslit. Věřím, že bude plná hala a skvělá atmosféra," řekl Verner.

"Jsem rád, že jsem tady. Dokud budu stát na nohách, tak se vždy rád zúčastním akce v Praze. Těším se, že si po dlouhé době zajezdím s Tomášem (Vernerem) na ledě. Přinejhorším alespoň na rolbě," uvedl Sabovčík.

Krasobruslaře bude netradičně doprovázet naživo kapela Charlie Band složená z 23 muzikantů. Právě s nimi plánuje Verner na sobotu překvapení. "Třeba to dopadne tak, že budu lidem pro smích, protože to teprve musíme nacvičit. Mám jen určitou představu," doplnil mistr Evropy z roku 2008.

Páteční show v Tesla Areně začíná ve 20:00, v sobotu je start v 17:30. Část výtěžku z akce získá Nadace Terezy Maxové dětem. Vstupenky na obě show jsou stále k dispozici. K zakoupenému lístku je druhý zdarma.

Reklama