Hlavní obsah

Dvořák se Suchým byli v druhém závodu dvojbobů v Siguldě desátí

Sigulda

Dominik Dvořák a Dominik Suchý skončili v druhém závodě Světového poháru dvojbobů v Siguldě desátí. Pilot Dvořák si o dvě místa pohoršil oproti sobotě, kdy byl osmý s brzdařem Jakubem Noskem. Oba závody v Lotyšsku vyhrál německý favorit Francesco Friedrich.

Foto: Roman Koksarov, ČTK/AP

Oba závody Světového poháru dvojbobů v Lotyšsku vyhrál německý favorit Francesco Friedrich.

Článek

Čechům se stejně jako v sobotu více vydařila druhá jízda. Po prvním kole byli opět třetí od konce jedenáctí, po zrychlení se tentokrát posunuli o jednu pozici. V obou kolech předvedli Dvořák se Suchým sedmé startovní časy.

Před začátkem sezony měl přitom Dvořák optimističtější představy. "Do každé sezony nastupujeme s větším očekáváním. Pak si zpětně uvědomím, že se zázraky nekonají," uvedl v tiskové zprávě.

Foto: Roman Koksarov, ČTK/AP

Oba závody Světového poháru dvojbobů v Lotyšsku vyhrál německý favorit Francesco Friedrich.

"Nic se výrazně nezlepšilo. Bob máme stejný, nové nože jsme dostali ve čtvrtek a nestihli je pořádně otestovat, navíc se měnilo nastavení dráhy. Starty taky nemáme lepší. Byl jsem v létě zraněný, pořád mě trápí záda a koleno a nemůžu si tolik naložit v tréninku. A místo jízd na dráze jsem pak ležel doma s koronou. Doufal jsem, že to bude lepší. Ale vlastně není z čeho brát," konstatoval Dvořák.

Zatímco v sobotu ztratila česká posádka na vítězného Friedricha 63 setin sekundy, v druhém závodě byl její odstup za německým suverénem dvojnásobný (1,28). Olympijský šampion, mistr světa a úřadující vítěz SP Friedrich vylepšil v obou jízdách startovní rekord dráhy a porazil o 21 setin krajana Johannese Lochnera. Stejné stupně vítězů jako v sobotu zkompletoval Švýcar Michael Voigt.

Příští týden se v Siguldě pojedou další dva závody ve dvojbobech. Program SP opět zahájí skeletonisté s českou nadějí Annou Fernstädtovou, jež byla v úvodním závodu sezony těsně čtvrtá.

SP v jízdě na bobech v Siguldě (Lotyšsko) - dvojboby:
1. Friedrich, Schüller 1:39,14 (49,61+49,53)
2. Lochner, Franke (všichni Něm.) -0,21 (49,64+49,71)
3. Vogt, Michel (Švýc.) -0,65 (49,97+49,82)
...10. Dvořák, Suchý (ČR) -1,28 (50,50+49,92).
Průběžné pořadí SP (po 2 závodech):
1. Friedrich 450 b.
2. Lochner 420
3. Vogt 400
...9. Dvořák 304

Reklama