Hlavní obsah

Keňané začali s očkováním olympioniků

Běžecká velmoc Keňa zahájila ve čtvrtek očkování olympioniků proti onemocnění covid-19. Na stadionu Kasarani v metropoli Nairobi dostalo vakcínu 75 sportovců, kteří se připravují v tamní "bublině" na účast na sportovním vrcholu roku. Keňané díky svým vytrvaleckým hvězdám získali na předchozí olympiádě v Riu de Janeiro šest zlatých medailí a celkem třináct, na nadcházejících hrách v Tokiu očekává nejúspěšnější africká země účast zhruba stočlenného týmu.

Foto: Baz Ratner, Reuters

V Keni začali s očkováním olympioniků - ilustrační foto.

Článek

Očkovací program v Keni počítá s vakcinací až 3500 sportovců, funkcionářů, trenérů a dalších činovníků, kteří se v létě zúčastní olympijských i paralympijských her, ale také například Safari rallye, jež má na konci června po ročním odkladu oslavit návrat do mistrovství světa po 19 letech. "Očkování sportovců proti covidu-19 je zásadní věc. Teď ještě čekáme na ukončení současného lockdownu, aby sportovci také dostali příležitost závodit," citovala agentura AFP generálního sekretáře Keňského olympijského výboru Francise Mutukua.

Východoafrická země v současnosti bojuje s třetí vlnou pandemie koronaviru a podle oficiálních údajů je v ní dosud naočkováno jen 0,63 procenta obyvatel.

Reklama

Související témata: