Hlavní obsah

Vlajkonoši paralympijské výpravy v Tokiu budou Datinská a Petráček

Tokio

Českou vlajku při úterním slavnostním zahájení paralympijských her v Tokiu ponesou atletka Eva Datinská a plavec Arnošt Petráček. V dějišti her to dnes oznámilo vedení české výpravy. O vlajkonoších rozhodli čeští reprezentanti, kteří budou v Tokiu startovat.

Foto: Michael Polák, Právo

Zlatý paralympijský plavec z Ria Arnošt Petráček se zlatým judistou Lukášem Krpálkem.

Článek

"Moc to pro mě znamená. Děkuji všem, kteří pro mě hlasovali," uvedl v tiskové zprávě Petráček, zlatý medailista z Ria de Janeiro na 50 metrů znak, který se představí na čtvrté paralympiádě. "Pro mě osobně je to odměna za celoživotní dřinu a práci. Jsem velmi rád, že to budu právě já, kdo ponese v úterý českou vlajku. Budu hrdě reprezentovat celou naši krásnou republiku," řekl.

Dokonce pošesté se účastní paralympijských her Datinská, která má ve sbírce čtyři bronzové medaile ve vrhu koulí. "Jsem upřímně moc a moc ráda, že jsem se stala vlajkonoškou české výpravy. Je to pro mě čest," uvedla. Na paralympiádě se představí téměř 30 českých sportovců.

Dva vlajkonoše - muže a ženu - měla nově řada výprav i na nedávných olympijských hrách kvůli podpoře genderové vyváženosti.

Reklama

Související témata: