Hlavní obsah

Moderní pětibojař Kuf byl třetí v závodu SP v Káhiře

Káhira

Moderní pětibojař Jan Kuf obsadil třetí místo v závodu Světového poháru v Káhiře a dosáhl největšího individuálního úspěchu v kariéře. Dvaadvacetiletý český reprezentant tak zastoupil tradiční opory olympijského vítěze Davida Svobodu či bývalého mistra Evropy Ondřeje Polívku, kteří v této sezoně ještě nestartovali kvůli zraněním.

Foto: Sport.cz

MOderní pětibojař Jan Kuf.

Článek

Kuf se v Káhiře prezentoval solidním výkonem už v kvalifikaci, v níž obsadil šestnácté místo. V dnešním finále mu vyšel nejlépe úvodní šerm, po němž byl šestý. Následně si připsal dvaadvacátou příčku v plavání a osmnáctou v parkúru, pro umístění na stupních vítězů si doběhl díky devátému času v závěrečné kombinované disciplíně běhu se střelbou.

Závod vyhrál mistr Evropy z roku 2012 Riccardo de Luca z Itálie o osm sekund před Francouzem Christopherem Pattem. Kuf, jenž byl na loňském evropském šampionátu členem stříbrné české štafety, doběhl do cíle s odstupem 19 sekund těsně před ukrajinským duem Pavlo Tymoščenko, Ruslan Nakoněčnyj. Druhý český reprezentant Martin Bilko obsadil 28. pozici.

V Káhiře moderní pětibojaři absolvovali svůj první letošní kompletní závod Světového poháru, neboť úvodní díl seriálu v Acapulcu byl před měsícem předčasně ukončen kvůli velkému horku. Kuf tam nepostoupil z kvalifikace.

Závod SP v moderním pětiboji v Káhiře:
Muži:
1. De Luca (It.)1441 b.
2. Patte (Fr.)1433
3. Kuf1422
...
28. Bilko (oba ČR)1350

Reklama

Související témata: