Hlavní obsah

Nadšení v Riu! Brazilci se s vervou pustili do kupování lístků na olympiádu

Dva milióny lístků už koupili Brazilci na letní olympijské hry, které se za rok uskuteční v Riu de Janeiro. Do prodeje půjde celkem 7,5 milionu vstupenek, z toho čtyři milióny jsou určeny pro domácí fanoušky. Kromě toho jsou k mání i pamětní medaile a známky.

Pamětní medaile a známky k OH v Riu.Video: Reuters

 
Článek

"Z prodejů jsme nadšeni," řekl Donovan Ferretti, ředitel prodeje vstupenek pro Rio. Zmíněné dva milióny vstupenek si lidé objednali přes internet od ledna, kdy byla zahájena první fáze prodeje. Druhou spustí organizátoři koncem srpna.

Ceny vstupenek začínají na 12 dolarech (asi 308 korun), více než polovina z nabízených lístků nepřekročí 25 dolarů. Za místo v hledišti při finále sprintů na 100 metrů zaplatí fanoušci 180 dolarů (4616 korun). Nejdražší vstupné na zahajovací ceremoniál vyjde na 1400 dolarů (téměř 36 tisíc korun).

V Česku prodávají vstupenky tři cestovní kanceláře, které jako prodejce potvrdil organizační výbor v Riu. Distributory jsou Čedok, IBTravel a Slan tour. K dispozici jsou zájezdové balíčky, jejichž cena je okolo 70 tisíc korun.

Reklama