Hlavní obsah

S baseballovou MLB se rozloučil hvězdný pálkař Ortiz

Boston

Se zámořskou baseballovou ligou MLB se po 19 sezónách rozloučil hvězdný David Ortiz. Big Papi, jak se prvnímu metaři a skvělému pálkaři přezdívá, se stal ikonou Bostonu Red Sox, v jehož dresu působil od roku 2003.

Foto: Greg M. Cooper, Reuters

Hvězdný David Ortiz se rozloučil s MLB.

Článek

"Jsem kluk z Dominikánské republiky, který se přišel bavit tím, co dělá a musím říct, že jsem se bavil náramně. Mám nespočet vzpomínek a zážitků, na které nezapomenu. Odcházím hrdý a šťastný a děkuji fanouškům," uvedl Ortiz.

Jeho kariéra skončila v prvním kole letošního play off, v kterém Boston nestačil na Cleveland Indians a po pondělní porážce 3:4 prohrál sérii 0:3.

Ortiz možná tušil, že ho čeká poslední duel kariéry. Před zápasem si dvakrát objel stadión Fenway Park a teprve poté zaparkoval. Po utkání zamával fanouškům a odešel do šatny, ale diváci deset minut skandovali: "My chceme Papiho!"

Desetinásobný účastník Utkání All Star je vyslyšel, vyšel ještě jednou na hřišti a od nadhazovačského kopce jim pokynul čepicí. Když po čtyřech minutách provázených aplausem odcházel, objevily se v jeho očích slzy. "Uvědomil jsem si, že jsem opravdu jako hráč skončil a neudržel emoce na uzdě," uvedl Ortiz.

Čtyřicetiletý baseballista začal kariéru v MLB v Minnesotě Twins v roce 1997, odkud v lednu 2003 odešel do Bostonu. V roce 2006 vytvořil s 54 homeruny rekord klubu. Především ale pomohl Red Sox ke třem triumfům ve Světové sérii. V roce 2004 získal bostonský celek první titul po 86 letech, další přišly v letech 2007 a 2013.

Reklama